Foto: Privātais arhīvs
Svētku mēnesis ir sācies. Ir īpašā, kņudošā tauriņu sajūta vēderā, kad gaidām ko skaistu. Ar sīkām lietiņām un darbībām varam radīt sevī svētku sajūtu, piemēram, uzcepot Ziemassvētku kēksiņus. Tad māju piepildīs kanēļa, muskatrieksta un apelsīna aromāts. Kāruma recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne-Gustsone.
75Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gpilngraudu auzu pārslas500 mlkefīrs250 gkviešu milti150 gtumši brūnais cukurs1 TKdzeramā soda2 TKcepamais pulveris220 gsviests2 TKmalts kanēlis0.5 TKmalts muskatrieksts2 lielas olas160 grozīnes vai žāvēti augļi apelsīna miziņa pūdercukurs dekorēšanai

Sagatavošana

1

Auzu pārslas sajauc ar kefīru. Ļauj ievilkties vismaz pusstundu.

2

Lielā bļodā sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, izņemot cukuru.

3

Auzu pārslu-kefīra masai pievieno viegli sakultas olas, cukuru, apelsīna miziņu un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisi.

4

Samaisi kopā visas sastāvdaļas. Iemaisi rozīnes vai žāvētus augļus.

5

Masu pildi kēksiņu papīra formiņās.

6

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25–35 minūtes.

7

Kēksiņus atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!