Ziemassvētku kūka
Foto: Shutterstock
4.6667 3
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji

Ziemassvētku kūka ar marcipāna - ruma glazūru.

Sviestu un cukuru uzkarsē un maisa, kamēr cukurs izkūst.

Piejauc žāvētos augļus (sagrieztus), rozīnes, sasmalcinātus riekstus, sagrieztu citronu, garšvielas. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un piejauc ūdeni, rumu, olas, miltus.

Liek ar cepamo papīru izklātā formā, cep 160°C karstumā 90 min.

Mazliet padzesē, izņem no formas, vēl siltu pārziež ar aprikožu džemu.

Atdzisušu pārklāj ar marcipāna masu, sajauktu ar rumu un cukuru (izrullē).

Marcipāna pārpalikumiem piejauc konditorejas krāsu un izspiež zvaigznītes, gar malām izveido bumbiņas ar cukura pērlītēm.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form