Ziemassvētku šķiņķis zviedru gaumē
Foto: IKEA arhīvs
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg cūkas šķiņķis (nekūpināts)
cūkas šķiņķis (nekūpināts)
1 sauja
1 sauja melno graudu piparu
melno graudu piparu
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
1 gab.
1 gab. baltais sīpols, sagriezts ceturtdaļās
baltais sīpols, sagriezts ceturtdaļās
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols, sagriezts ceturtdaļās
sarkanais sīpols, sagriezts ceturtdaļās
2 gab.
2 gab. burkāni, nomizoti un sagriezti kubiņos
burkāni, nomizoti un sagriezti kubiņos
4-5 TK
4-5 TK saldās sinepes
saldās sinepes
2 gab.
2 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
2 TK
2 TK rīvmaize
rīvmaize
  • Gaļas ēdieni
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Zviedru nacionālā virtuve
  • Ziemassvētkos zviedriem ir tradīcija klāt Julbord – bufetes tipa galdu ar īpašiem svētku ēdieniem. "Ikea" Zviedru restorāna vadītājs Oļegs Soročins atklāj vienkāršu recepti, ko šogad ikviens var izmēģināt savai svētku maltītei. "Zviedrijā Julbord galda karalis ir vārīts vai cepts šķiņķis. Teju katra ģimene to gatavo savā gaumē ar savām iecienītākajām garšvielām. Šī versija ar sinepēm ir ļoti vienkārša, jo piparus un dažus dārzeņus mājās atradīs gandrīz ikviens," saka šefpavārs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Julbord" tiešā tulkojumā no zviedru valodas nozīmē Ziemassvētku maltīte ar zivju un aukstās gaļas ēdieniem.

    Nomazgā šķiņķi un liek lielā katlā vārīties. Vāra līdz pirmajam burbulim un nosmeļ putas.

    Pievieno graudu piparus, lauru lapas, sīpolus un burkānus. Samazina karstumu, uzliek vāku un vāra – uz vienu kilogramu gaļas jārēķina aptuveni viena vārīšanas stunda. Kad šķiņķis izvārījies, to ņem ārā no katla un atdzesē.

    Sasilda cepeškrāsni līdz 225 °C.

    Sajauc sinepes un olu dzeltenums. Ar iegūto masu pārklāj šķiņķi. Pārber šķiņķi ar rīvmaizi un cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes līdz šķiņķis kļūst zeltaini brūns.

    Ņem ārā no cepeškrāsns, pilnībā atdzesē un griež šķēlēs. Pasniedz ar mārrutkiem vai sinepju mērci.


    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.