9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
3 kgcūkas šķiņķis (nekūpināts)1 saujamelno graudu piparu2 gab.lauru lapas1 gab.baltais sīpols, sagriezts ceturtdaļās1 gab.sarkanais sīpols, sagriezts ceturtdaļās2 gab.burkāni, nomizoti un sagriezti kubiņos TKsaldās sinepes2 gab.olu dzeltenumi2 TKrīvmaize
Sagatavošana
1
Nomazgā šķiņķi un liek lielā katlā vārīties. Vāra līdz pirmajam burbulim un nosmeļ putas.
2
Pievieno graudu piparus, lauru lapas, sīpolus un burkānus. Samazina karstumu, uzliek vāku un vāra – uz vienu kilogramu gaļas jārēķina aptuveni viena vārīšanas stunda. Kad šķiņķis izvārījies, to ņem ārā no katla un atdzesē.
3
Sasilda cepeškrāsni līdz 225 °C.
4
Sajauc sinepes un olu dzeltenums. Ar iegūto masu pārklāj šķiņķi. Pārber šķiņķi ar rīvmaizi un cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes līdz šķiņķis kļūst zeltaini brūns.
5
Ņem ārā no cepeškrāsns, pilnībā atdzesē un griež šķēlēs. Pasniedz ar mārrutkiem vai sinepju mērci.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit