Foto: Shutterstock
Ābolu - mandeļu un rozīņu strūdele - īsts Ziemassvētku gardums ar "odziņu". Vislabāk garšos ar saldējuma bumbu vai vaniļas mērci.
120Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 gmilti1 TKsāls125 gremdens ūdens1 TKetiķis1 gab.ola2 ĒKeļļa5 gab.āboli50 gsasmalcinātas mandeles50 grozīnes2 ĒKcukurs0.5 TKkanēlis150 gskābs krējums8 ĒKkausēts sviests piens pūdercukurs

Sagatavošana

1

Miltus un sāli bļodā samaisa, izveido bedrīti.

2

Sakuļ ūdeni ar etiķi, olu un eļļu, ielej miltos, samaisa, mīca ~ 10 minūtes, saveļ bumbā, appindzelē ar eļļu, ietin plēvē un tur ledusskapī 30 - 60 minūtes.

3

Mīklu izrullē taisnstūrī un tad ar rokām staipa, kamēr dabū plānu, plānu.

4

Ļauj ~ 10 minūtes apžūt, pēc tam pārsmērē ar 3 ĒK izkausēta sviesta.

5

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazās, plānās šķēlītēs, samaisa ar mandelēm, rozīnēm, cukuru un kanēli.

6

Mīklu pārsmērē ar krējumu, pildījumu liek uz ~ 2/3 mīklas, uzmanīgi sarullē.

7

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220*C.

8

Pannu iesmērē ar sviestu, liek virsū sagatavoto strūdeli, apsmērē ar 5 ĒK izkausēta sviesta.

9

Šauj cepeškrāsnī un cep ~ 25 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzmanīgi pārlej ar nedaudz piena.

10

Strūdelei ļauj atdzist, tad, ja grib, pārkaisa ar pūdercukuru.

11

Pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu vai arī bez.

No šīs porcijas var izcept arī divus nelielus strūdelēnus, tad tikai atbilstoši jāsamazina cepšanas laiks.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!