Ziemassvētku strūdele ar āboliem, mandelēm un rozīnēm
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g milti
milti
1 TK
1 TK sāls
sāls
125 g
125 g remdens ūdens
remdens ūdens
1 TK
1 TK etiķis
etiķis
1 gab.
1 gab. ola
ola
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
Pildījumam;
5 gab.
5 gab. āboli
āboli
50 g
50 g sasmalcinātas mandeles
sasmalcinātas mandeles
50 g
50 g rozīnes
rozīnes
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
0,5 TK
0,5 TK kanēlis
kanēlis
150 g
150 g skābs krējums
skābs krējums
8 ĒK
8 ĒK kausēts sviests
kausēts sviests
 
piens
piens
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Austriešu nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Ruletes un strūdeles
  • Ābolu - mandeļu un rozīņu strūdele - īsts Ziemassvētku gardums ar "odziņu". Vislabāk garšos ar saldējuma bumbu vai vaniļas mērci.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus un sāli bļodā samaisa, izveido bedrīti.

    Sakuļ ūdeni ar etiķi, olu un eļļu, ielej miltos, samaisa, mīca ~ 10 minūtes, saveļ bumbā, appindzelē ar eļļu, ietin plēvē un tur ledusskapī 30 - 60 minūtes.

    Mīklu izrullē taisnstūrī un tad ar rokām staipa, kamēr dabū plānu, plānu.

    Ļauj ~ 10 minūtes apžūt, pēc tam pārsmērē ar 3 ĒK izkausēta sviesta.

    Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazās, plānās šķēlītēs, samaisa ar mandelēm, rozīnēm, cukuru un kanēli.

    Mīklu pārsmērē ar krējumu, pildījumu liek uz ~ 2/3 mīklas, uzmanīgi sarullē.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220*C.

    Pannu iesmērē ar sviestu, liek virsū sagatavoto strūdeli, apsmērē ar 5 ĒK izkausēta sviesta.

    Šauj cepeškrāsnī un cep ~ 25 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzmanīgi pārlej ar nedaudz piena.

    Strūdelei ļauj atdzist, tad, ja grib, pārkaisa ar pūdercukuru.

    Pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu vai arī bez.

    No šīs porcijas var izcept arī divus nelielus strūdelēnus, tad tikai atbilstoši jāsamazina cepšanas laiks.

    Iesūtīja: Nora

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form