Ziemassvētku strūdele ar āboliem, mandelēm un rozīnēm
Foto: Shutterstock
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Ābolu - mandeļu un rozīņu strūdele - īsts Ziemassvētku gardums ar "odziņu". Vislabāk garšos ar saldējuma bumbu vai vaniļas mērci.

Miltus un sāli bļodā samaisa, izveido bedrīti.

Sakuļ ūdeni ar etiķi, olu un eļļu, ielej miltos, samaisa, mīca ~ 10 minūtes, saveļ bumbā, appindzelē ar eļļu, ietin plēvē un tur ledusskapī 30 - 60 minūtes.

Mīklu izrullē taisnstūrī un tad ar rokām staipa, kamēr dabū plānu, plānu.

Ļauj ~ 10 minūtes apžūt, pēc tam pārsmērē ar 3 ĒK izkausēta sviesta.

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazās, plānās šķēlītēs, samaisa ar mandelēm, rozīnēm, cukuru un kanēli.

Mīklu pārsmērē ar krējumu, pildījumu liek uz ~ 2/3 mīklas, uzmanīgi sarullē.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220*C.

Pannu iesmērē ar sviestu, liek virsū sagatavoto strūdeli, apsmērē ar 5 ĒK izkausēta sviesta.

Šauj cepeškrāsnī un cep ~ 25 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzmanīgi pārlej ar nedaudz piena.

Strūdelei ļauj atdzist, tad, ja grib, pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu vai arī bez.

No šīs porcijas var izcept arī divus nelielus strūdelēnus, tad tikai atbilstoši jāsamazina cepšanas laiks.

Iesūtīja: Nora

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form