Ziemīgais lasis
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. laša filejas
laša filejas
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 TK
2 TK citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas raudene
raudene
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
1
1 ķiploka daiva
ķiploka daiva
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gabaliņš laša rūpējas ne tikai par vajadzīgajām omegām, bet arī par mazu, greznu gastronomiskās baudas brīdi. Svētku noskaņās arī lasis no vieglās vasaras versijas, kur pietika ar citrona šķēlīti, pipariem un glāzi baltvīna, kļūst garšās bagātīgāks, un tādu var baudīt arī kādu sarkanvīnu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo marinādi. Olīveļļu sajauc ar citronu sulu, pievieno smalki kapātas raudenes un timiānu (der arī kaltētā versija), nedaudz piparu, saspiestu ķiploku.

    Laša filejas gabalus liek traukā, sajauc ar marinādi un liek uz stundiņu iemarinēties. (Vēlams vēsā vietā, bet ne ledusskapī.)

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Liek laša filejas pannā uz cepamā papīra vai vienkārši pannā, kuru var ielikt cepeškrāsnī (tad vajadzīga maza šļuka olīveļļas). Pārkaisa ar rupjo jūras sāli un vēl plānplānā kārtiņā ar raudeni un timiānu. Ja mājās uz palodzes ir zaļš timiāns, lieliski – katru gabalu pārklāj ar timiāna zariņu.

    Cep 15-20 minūtes. Cepot lasi, der atcerēties Mārtiņa Rītiņa leģendāro teicienu: “Nekas, pilnīgi nekas nevar būt sliktāks par pārceptu lasi!”

    Pasniedz ar jogurta mērcīti un salātiem, rotā svētku noskaņās. Ja vēlas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form