Foto: DELFI
Gabaliņš laša rūpējas ne tikai par vajadzīgajām omegām, bet arī par mazu, greznu gastronomiskās baudas brīdi. Svētku noskaņās arī lasis no vieglās vasaras versijas, kur pietika ar citrona šķēlīti, pipariem un glāzi baltvīna, kļūst garšās bagātīgāks, un tādu var baudīt arī kādu sarkanvīnu.
75Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.laša filejas3 ĒKolīveļļa2 TKcitronu sula pēc garšasmelnie pipari pēc garšassāls pēc garšasraudene pēc garšastimiāns1 ķiploka daiva

Sagatavošana

1

Pagatavo marinādi. Olīveļļu sajauc ar citronu sulu, pievieno smalki kapātas raudenes un timiānu (der arī kaltētā versija), nedaudz piparu, saspiestu ķiploku.

2

Laša filejas gabalus liek traukā, sajauc ar marinādi un liek uz stundiņu iemarinēties. (Vēlams vēsā vietā, bet ne ledusskapī.)

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

4

Liek laša filejas pannā uz cepamā papīra vai vienkārši pannā, kuru var ielikt cepeškrāsnī (tad vajadzīga maza šļuka olīveļļas). Pārkaisa ar rupjo jūras sāli un vēl plānplānā kārtiņā ar raudeni un timiānu. Ja mājās uz palodzes ir zaļš timiāns, lieliski – katru gabalu pārklāj ar timiāna zariņu.

5

Cep 15-20 minūtes. Cepot lasi, der atcerēties Mārtiņa Rītiņa leģendāro teicienu: “Nekas, pilnīgi nekas nevar būt sliktāks par pārceptu lasi!”

6

Pasniedz ar jogurta mērcīti un salātiem, rotā svētku noskaņās. Ja vēlas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!