Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Meklējot saldēdienu idejas, noteikti vērts izmēģināt šo ziemīgo rīsu krēmu. Pagatavošana itin vienkārša, bet rezultāts - izcils!
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PUDIŅAM:600 mlpiens30 gcukurs60 grīsi (labāk - Jasmīna rīsi)1 laims1 ĒKdrupināti pistāciju rieksti MĒRCEI:100 gdzērvenes100 mldzērveņu sula1 ābols vai bumbieris 1 cm ingvera sakne1 sviesta piciņa PASNIEGŠANAI:4 nelielas glāzes vai bļodiņas

Sagatavošana

1

Ielej katliņā pienu, pievieno cukuru un rīsus. Vāra uz vidējas liesmas aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz rīsi ir mīksti un uzbrieduši. Gatavo biezputru pārliek bļodā, pierīvē nedaudz laima miziņu un pievieno laima sulu. Visu samaisa un atdzesē.

2

Gatavo dzērveņu mērci: Nelielā katliņā ber dzērvenes, pārlej ar dzērveņu sulas dzērienu un sautē aptuveni piecas minūtes. Nomizo un sagriež nelielos gabaliņos bumbieri vai ābolu, pievieno ogām un sautē vēl piecas minūtes. Pievieno rīvētu ingvera sakni un sviestu. Maisot karsē, līdz mērce sabiezē. Atdzesē.

3

Pasniedzot galdā, deserta trauciņos liek nedaudz mērces, kam pāri kārto rīsu krēmu. Pārkaisa ar drupinātiem pistāciju riekstiem.

Padoms no mūsu virtuves: Lai piešķirtu desertam interesantāku garšu, daļu piena var aizstāt ar 400 ml kokosriekstu piena, kā arī pievienot naža galu kardamona. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!