Foto: DELFI
Ja gatavojot kārtainās mīklas ēdienus, pāri paliek viena atlaidināta mīklas plāksne, – no tās jāuztapina kāds žigls našķītis. Atliek vien uzbērt cukuru, mandeļu šķēlītes, savīstīt un izcept, lai iegūtu gardus, cukurotus un kraukšķīgus cepumiņus.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 loksne kārtainā mīkla bez rauga brūnais cukurs mandeļu šķēlītes (skaidiņas) sviests

Sagatavošana

1

Kārtainās mīklas loksni pavisam nedaudz izrullē starp divām cepampapīra loksnēm.

2

Pēc tam vai virsū bagātīgi uzber brūno cukuru, lai visa mīkla nosēta. Uzkaisa vēl mandeļu skaidiņas un mīklas loksni cieši sarullē virzienā no garākās malas.

3

Tad ar nazi sagriež aptuveni 1 cm biezos gabaliņos. Mīklas rullīšus izkārto ar griezuma vietu uz leju cepešplātī, kas izklāta ar cepampapīru.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

5

Katram cepuma rullītim virsū liek mazu, mazu piciņu sviesta.

6

Cepumus liek krāsnī un cep apuveni 12–15 minūtes, līdz tie zeltaini. Izņemot no krāsns, sviests un cukurs būs izkusis, veidojot cepumu pamatnes cukuroti sīrupainas, kā karameli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!