Zilā krēmzupa ar zilo sieru Bridžitas Džonsas gaumē
Foto: Dita Lase
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 sīpols vai gabaliņš purava
sīpols vai gabaliņš purava
2
2 kartupeļi
kartupeļi
1/2
1/2 sarkanais kāposts
sarkanais kāposts
100 ml
100 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
1 l
1 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
pēc garšas
pēc garšas zilais siers
zilais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Bridžitas slavenā zupa filmā iekrāsojās zila no dzijas, ar ko viņa bija apsējusi puravus. Manējā savu krāsu ieguvusi no sarkanajiem kāpostiem," teic receptes autore, veģetārās skolas "Vegus" dibinātāja Dita Lase. Neskatoties uz neparasto krāsu, šī krēmzupa patiesībā ir ļoti garšīga. Pagatavo to un pārsteidz ģimeni!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Kāpostu sagriež strēmelēs.

    Katlā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus un ķiplokus, apmaisot cep, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno kāpostus, kartupeļus, sāli, apmaisa un zem vāka sautē 10 minūtes.

    Tad pielej vīnu un buljonu un uz nelielas liesmas sautē vēl 10 minūtes.

    Pusi kāpostu izņem no katla. Atlikušo masu sablendē viendabīgā, krēmīgā konistencē.

    Pasniedzot zupu dekorē ar kāpostu strēmelītēm un zilā siera drumstalām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form