Absints ir zaļš 70 grādus stiprs dzēriens ar anīsa garšu, kas ļoti labi deg.

Tātad, ņemam mazas glāzītes (metāla vai fajansa - stikla var saplīst) un pildam tajās absintu. Katram viesim iedod glāzīti un mazu karotīti. Karotītē iegrābj nedaudz cukura, apmērcē to absintā un aizdedzina. Svilina, kamēr cukurs izkūst.

Ja karotīte nodziest, tad to no jauna pamērcē absintā. Kad cukurs izkusis, degošo karotīti iemērc glāzītē, absints uzreiz aizdegas. Uzmanīgi samaisa visu, līdz viss cukurs izkusis, tad nopūš liesmu, saņem glāzīti ar mazo pirkstiņu un īkšķi (pārējos pirkstus pielokot plaukstai) un vienā rāvienā glāzīti izdzer. Jušana visai laba, katrā ziņā ar vienu šitādu jārīti vakarā pietiek.

Iesūtīja:
Lauksaimnieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!