Foto: Shutterstock
Ēdiens ne tikai gavēņa laikam – zirņu plācenīši ar dillēm.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gšķeltie zirņi1 burkāns5 brokoļa rozetes70 gsiers4 ĒKzirņu milti1 ola zaļumi, sāls eļļa cepšanai skābs krējums

Sagatavošana

1

Mērcētus zirņus un burkānu vāra mīkstus, nokāš, samīca vai sablendē viendabīgā masā un atdzesē. Brokoļus novāra, sasmalcina.

2

Pievieno rīvētu sieru, olas, smalki sagrieztus lociņus vai citus zaļumus pēc izvēles, zirņu miltus, sāli un samaisa.

3

No sagatavotās mīklas veido plācenīšus, liek uz sakarsētas pannas un eļļā apcep no abām pusēm brūnus.

4

Pasniedz ar skābu krējumu.

Iesūtīja: Inese

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!