Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pavisam interesanta un viegli pagatavojama recepte – gardi zivs un kartupeļu plācenīši no sardīnēm, kurus pasniedz kopā ar zaļo zirnīšu biezeni. Vasaras sezonā noteikti izmanto svaigos zaļos zirnīšus, kā arī plācenīšus liec burgera maizītēs, kad dodies piknikā.
55Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 kartupeļi400 gkonservētas sardīnes (tomātu mērcē vai karijā) buntīte Šalotes sīpoli150 gkrekeri200 mlmilti2 olas250 gzirņi (svaigi vai saldēti)50 mlbuljons sāls pipari olīveļļa

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež sīkos kubiņos un vāra sālsūdenī, līdz tie ir mīksti. Pēc tam nokāš un viegli sastampā, kā arī ļauj tiem atdzist.

2

Ņem konservētās sardīnes un ar dakšiņu saplēš tās sīkos gabaliņos. Sardīnes iemaisa kartupeļos un pievieno divas ēdamkarotes ar mērci, kas palikusi no konserviem. Smalki sakapā mazos sīpolus un pievieno plācenīšu masai.

3

Pievieno sāli un piparus, un masu kārtīgi samaisa. Ar rokām saveļ nelielus plācenīšus.
Ņem divus dziļākus šķīvjus. Vienā sakuļ olas, bet otrā smalki sadrupina krekerus. Plācenīšus apviļā vispirms olā, tad krekeru drupačās, un liek uz šķīvja. To ieliek ledusskapī atdzesēties (10 min).

4

Kamēr plācenīši ledusskapī sastingst, nelielā katliņā lej buljonu, un izvāra tajā zirņus. Zirņi derēs gan saldēti, gan svaigi.

5

Izvārītos zirņus nosusina un ar dakšiņu saspaida biezenī. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Zivju plācenīšus ņem laukā no ledusskapja un cep uzkarsētā pannā ar olīveļļu, līdz tie no ārpuses ir kraukšķīgi un zeltaini.

Pasniedz kopā ar zirņu biezeni un frī kartupelīšiem vai ceptām kartupeļu daiviņām, kurus vari pagatavot pēc šīs receptes.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!