Garda zivju soļanka no mencas un laša pārpalikumiem.

Novāra stipru buljonu no laša asakas un mencas galvām, vai otrādi...buljonu izkāš caur sietu. No asakas notīra gaļu. Buljonā sāls vietā labāk izmantot zivju buljona kubiņu.

Katliņā ielej nedaudz ūdens, sagriež sīpolus šķēlēm un gurķus marinētus vai sālītus stienīšiem - sautē kamēr mīksti, pieliekot pēc garšas kādas zivju garšvielas (santa maria), kad šie ir izsautēti mīksti, piemet klāt bundžiņu ar konservētiem tomātiem savā sulā (bet bez sulas) vai arī vienkārši sagrieztus tomātus, atkal pasautē un kad viss gatavs, pievieno karoti tomātu pastas.

Šķīvī liek kārtām – apakšā saliek sautētus dārzeņus, tad pa virsu zivtiņas gabalus un visu pārlej ar buljonu (ja atdzisis, tad var uzvārīt). Ieliek 1 karoti 10% krējuma, 1 citrona šķēlīti un 3 olīvas.

Iesūtīja: Dana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!