mencas zupa ar sarkanajām pupiņām un fenheli
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 fenhelis
fenhelis
2
2 Šalotes sīpoli
Šalotes sīpoli
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2
2 selerijas kāti
selerijas kāti
1
1 lauru lapa
lauru lapa
šķipsna
šķipsna safrāns (izmērcēts 2 ĒK karsta ūdens)
safrāns (izmērcēts 2 ĒK karsta ūdens)
900 ml
900 ml karsts zivs vai dārzeņu buljons
karsts zivs vai dārzeņu buljons
300 g
300 g konservētas sarkanās pupiņas
konservētas sarkanās pupiņas
250 g
250 g mencas fileja (vai cita baltā zivs)
mencas fileja (vai cita baltā zivs)
2
2 tomāti
tomāti
 
pētersīļi
pētersīļi
  • Citas zupas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garšām bagāta sarkano pupiņu un mencas zupa, kurai pievienots Vidusjūras dārgums – fenhelis. Zupu pasniedz vēl karstu, liekot klāt smaržīgos pētersīļus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzkarsē eļļu. Ieber tajā sagrieztu fenheli, sasmalcinātus Šalotes sīpolus, smalki sagrieztu ķiploka daiviņu, sagrieztus selerijas kātus un visu apcep piecas minūtes uz vidējas uguns.

    Pievieno lauru lapu, safrānu un karsto buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot, tad pieber arī sarkanās pupiņas.

    Katlam liek virsū vāku un zupu vāra 15-20 minūtes.

    Pēc tam pievieno sagrieztus tomātus un zivs filejas gabaliņus un visu apvāra vēl 4-5 minūtes.

    Gatavo zupu pasniedz bļodiņās, pa virsu liekot svaigas pētersīļu lapas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form