
Garšām bagāta sarkano pupiņu un mencas zupa, kurai pievienots Vidusjūras dārgums – fenhelis. Zupu pasniedz vēl karstu, liekot klāt smaržīgos pētersīļus.
Katliņā uzkarsē eļļu. Ieber tajā sagrieztu fenheli, sasmalcinātus Šalotes sīpolus, smalki sagrieztu ķiploka daiviņu, sagrieztus selerijas kātus un visu apcep piecas minūtes uz vidējas uguns.
Pievieno lauru lapu, safrānu un karsto buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot, tad pieber arī sarkanās pupiņas.
Katlam liek virsū vāku un zupu vāra 15-20 minūtes.
Pēc tam pievieno sagrieztus tomātus un zivs filejas gabaliņus un visu apvāra vēl 4-5 minūtes.
Gatavo zupu pasniedz bļodiņās, pa virsu liekot svaigas pētersīļu lapas.