Līdakas un asaru zivju zupa ar papriku
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg līdaka
līdaka
300 g
300 g asari (mazi)
asari (mazi)
1
1 sīpols
sīpols
15 g
15 g sarkanie pipari
sarkanie pipari
2
2 sarkanās paprikas
sarkanās paprikas
3
3 tomāti
tomāti
sauja
sauja rīsi
rīsi
 
sāls
sāls
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Kreptīga zivju zupa, ko pagatavot no makšķernieka mājās pārnestajām zivīm. Zemledus makšķerēšanas laikā jo īpaši labi garšos asari un līdakas. Bet garšai un krāsai klāt pielikti arī tomāti un paprika.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Zivis kārtīgi nomazgā. Līdaku sagriež platos gabalos (aptuveni piecu centrimetru) un iesmērē ar sāli.

    Zivs galvas, astes un asarus liek katlā, pieber klāt gabalos sagrieztu sīpolu un aplej ar pusotru litru ūdens, klāt pieberot arī mazliet sāli.

    Citā katlā liek sagriezto līdaku.

    Tiklīdz ūdens katlā sāk burbuļot, pieber sarkanos piparus. Kad sīpoli mīksti, buljonu nokās caur sietu un lej pāri līdakas gabaliņiem. Klāt pieber sagrieztu papriku un tomātus. Pieber arī sauju rīsus, lai zupa būtu biezāka.

    Zupu vāra aptuveni 20 minūtes, pārāk nemaisot, citādi zivs gabaliņi sadrups.

    Kad zupa gatava, saplucina zivis mazākos kumosos.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form