Līdakas un asaru zivju zupa ar papriku
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kreptīga zivju zupa, ko pagatavot no makšķernieka mājās pārnestajām zivīm. Zemledus makšķerēšanas laikā jo īpaši labi garšos asari un līdakas. Bet garšai un krāsai klāt pielikti arī tomāti un paprika.

Zivis kārtīgi nomazgā. Līdaku sagriež platos gabalos (aptuveni piecu centrimetru) un iesmērē ar sāli.

Zivs galvas, astes un asarus liek katlā, pieber klāt gabalos sagrieztu sīpolu un aplej ar pusotru litru ūdens, klāt pieberot arī mazliet sāli.

Citā katlā liek sagriezto līdaku.

Tiklīdz ūdens katlā sāk burbuļot, pieber sarkanos piparus. Kad sīpoli mīksti, buljonu nokās caur sietu un lej pāri līdakas gabaliņiem. Klāt pieber sagrieztu papriku un tomātus. Pieber arī sauju rīsus, lai zupa būtu biezāka.

Zupu vāra aptuveni 20 minūtes, pārāk nemaisot, citādi zivs gabaliņi sadrups.

Kad zupa gatava, saplucina zivis mazākos kumosos.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form