Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Reizēm tā vien kārojas ko vienkāršu, rokās paņemamu un gardu. Baltās zivs filejas "burgeri", kas ietīti tortiljā, būs interesants risinājums vienkāršai maltītei, kuru ēst tāpat, turot rokās.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 baltās zivs filejas (pangasija, pikša, pollaks2 ĒKmilti1 ola60 grīvmaize0.5 citrona sula un miziņa2 ĒKsaulespuķu eļļa4 tortiljas8 TKtartara mērce1 neliela romiešu salātu galviņa4 marinēti gurķi

Sagatavošana

1

Ņem četrus baltās zivs filejas gabaliņus – var izmantot gan svaigu fileju, gan saldētu. Saldētās zivis iepriekš atkausē un nosusina.

2

Uz šķīvja liek miltus, bļodiņā sakuļ olu, bet vēl vienā lēzenā bļodiņā samaisa rīvmaizi ar citrona miziņu un garšvielām.

3

Zivs filejas panē, vispirms apvārtot miltos, tad olā un beigās rīvmaizē. Zivi sirsnīgi apviļā rīvmaizē, lai tā būtu kārtīgi nosegta.

4

Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek pannā zivs filejas un cep aptuveni piecas minūtes no katras puses uz vidējas uguns. Gatavajām filejām jābūt zeltaini brūnā krāsā.

5

Tortiljas uzsilda mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī. Pēc tam katrai tortiljai pa virsu izklāj tartara mērci. Saplūkā romiešu salātu lapas un uz katras tortiljas liek divas.

6

Marinētos gurķīšus gareniski sagriež šķēlītēs, lai no katra gurķa sanāktu četras šķēles. Gurķus liek pa virsu salātlapām.

7

Visbeidzot liek tortiljā apcepto zivs fileju. Zivij pa virsu uzspiež citrona sulu. Tortilju maliņas noloka, lai nekas nekristu ārā. Pasniedz ietītu salvetēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!