Foto: Publicitātes foto
Zivs rullīša recepte tika gatavota "Aikāgaršo" pavārskolas ietvaros, un to kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Naudītes pamatskolas skolēni.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkartupeļi4 gab.baltās zivs fileja1 citrons3 ĒKolīveļļa3 rozmarīna zariņi3 ķiploka daiviņas pēc garšasitāļu garšviela 'Selections by Rimi' pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Kartupeļus noskalo, katlā iegriež plānas strēmelītes dziļāk par pusi.

2

Pievieno rozmarīnu, rīvētu ķiploku, olīveļļu un sāli. Apmaisa un liek cepešpannā ar iegriezumiem uz augšu.

3

Liek sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos un cep, līdz kartupeļi kļūst kraukšķīgi, vismaz 35 minūtes.

4

Zivs filejas pārkaisa ar garšvielām, sāli un saveļ rullītī. Sasprauž ar kociņu, lai neatveras. Pārslaka ar citrona sulu un nedaudz olīveļļas. Kad kartupeļiem būs atlicis 20 minūtes cepties, liek krāsnī zivs rullīšus un cep līdz gatavībai.

5

Pasniedz ar svaigiem lapu un dārzeņu salātiem, pievieno jogurta zaļumu mērci un izbauda maltīti.

Šī recepte ir no elektroniskās pavārgrāmatas "Aikāgaršo Online", kurā apkopotas 50 pavisam vienkāršas un gardas brokastu, pusdienu un vakariņu receptes, kuru pagatavošana būs pa spēkam ikvienam skolēnam, jo tieši skolēni ir piedalījušies šīs grāmatas tapšanā - sadarbībā ar "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāru Normundu Baranovski, kurš 2013. gadā viesojās vairāk nekā 40 skolās visā Latvijā un mācot gatavot ēst teju 800 skolēniem.

Līdz ar 50 gardām receptēm, "Aikāgaršo" pavārgrāmata piedāvā iespēju sekot līdzi nelielām fotoreportāžām, kurās atspoguļots ēst gatavošanas process kopā ar Latvijas skolēniem, tādējādi sniedzot vērtīgu atbalstu tiem, kuri pie maltītes gatavošanas varbūt ķeras pirmo reizi. Tāpat pavārgrāmatā apkopoti padomi sabalansētam uzturam, kā arī Latvijas skolēnu atsauksmes par kopīgajām ēstgatavošanas nodarbībām šefpavāra vadībā. Grāmata paredzēta ne vien kā rosinājums skolēniem biežāk pašu spēkiem gatavot maltīti, tā arī var kalpot kā mācību līdzeklis mājturības stundās skolotājiem. Grāmatu apskatīt iespējams "Aikāgaršo" mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!