Zoss cepetis ar karamelizētiem āboliem
Foto: Shutterstock
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ļoti vienkārši pagatavojams un gards zoss cepetis. Šoreiz āboli nevis tiek pildīti vēdera dobumā, bet cepti atsevišķi blakus zosij. Tādējādi āboli karamelizēsies un iegūs glītu izskatu.

Cepeškrāsni liek karsēties uz 170°C. Zosi noslauka sausu papīra dvielī. Apkaisa gan iekšpusi, gan ārpusi ar sāli un melnajiem pipariem. Ar asu nazi ādā veido nelielus iegriezumus, cenšoties neiegriezt gaļas šķiedrās. Katrā iegriezumā liek ķiploka gabaliņu.

Sagatavoto zosi ar krūtīm uz leju liek uz cepamās pannas (ieteicama ar restītēm). Cep zosi 2 stundas un 45 minūtes, ik pa brīdim to aplaistot ar sulām, kas iepilējušas pannā apakšā (cepšanas laikā nosmeļ zoss taukus, noglabā citām receptēm). Ja panna paliek par sausu, nedaudz pielej ūdeni. Noglabā ābolu cepšanai 6 ēdamkarotes zosu tauku.

Kamēr cepas zoss, pagatavo ābolus. Ābolus nomizo un katru sagriež 6 daiviņās, izņem serdes. Apslacina ābolus ar citronu sulu. Bļodā ielej noglabātos zosu taukus. Tajos liek ābolu daiviņas un izvārta taukos. Pievieno cukuru, kalvadosu un kanēli, izmaisa.

Apgriež zosi apkārt ar krūtīm uz augšu. Ābolus saliek apkārt zosij un cep gatavus, apmēram 45-60 minūtes, līdz zoss ir kārdinoši brūna. Gatavai zosij iekšējā temperatūra biezākajā vietā ir 80°C.

Pasniedz zosi ar ceptajiem āboliem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form