Zrazi – ar šampinjoniem pildīti kartupeļu plācenīši
Foto: Shutterstock
4.0000 6
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kartupeļi
kartupeļi
1 gab.
1 gab. ola
ola
50 g
50 g milti
milti
30 g
30 g rīvmaize
rīvmaize
50 g
50 g skābs krējums
skābs krējums
 
sāls
sāls
Pildījums:
250 g
250 g šampinjoni
šampinjoni
20 g
20 g eļļa
eļļa
40 g
40 g sīpoli
sīpoli
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kartupeļu zrazi ar šampinjoniem ir tradicionāls ukraiņu virtuves ēdiens. Plācenīšus pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābo krējumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu. Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izrullē.

    Pildījumam sagriež šampinjonus, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pieliek sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

    Izspiež no kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aizloka ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.

    Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.

    Var cept cepeškrāsnī kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.

    * iekšā var likt jebko – rīvētu sieru vai malto gaļu vai dārzeņu sautējumu utt.

    Iesūtīja: Krizdole

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form