Zrazi – ar šampinjoniem pildīti kartupeļu plācenīši
Foto: Shutterstock
4.0000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Kartupeļu zrazi ar šampinjoniem ir tradicionāls ukraiņu virtuves ēdiens. Plācenīšus pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābo krējumu.

Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu. Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izrullē.

Pildījumam sagriež šampinjonus, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pieliek sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

Izspiež no kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aizloka ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.

Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.

Var cept cepeškrāsnī kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.

* iekšā var likt jebko – rīvētu sieru vai malto gaļu vai dārzeņu sautējumu utt.

Iesūtīja: Krizdole

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form