Minestrone makaronu zupa ar redīsiem, cukīni un fenheli
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 sīpols
sīpols
1
1 selerijas kāts
selerijas kāts
2
2 mazas fenheļa galviņas
mazas fenheļa galviņas
2
2 ķiploka daiviņas (saspiestas)
ķiploka daiviņas (saspiestas)
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
100 g
100 g makaroni ‘mafalda corta’ vai cits veids
makaroni ‘mafalda corta’ vai cits veids
1,5 l
1,5 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
200 g
200 g izlobītas zaļās pupiņas (var būt saldētas)
izlobītas zaļās pupiņas (var būt saldētas)
2
2 mazi zaļie cukīni
mazi zaļie cukīni
2
2 mazi dzeltenie cukīni
mazi dzeltenie cukīni
400 g
400 g konservētas baltās pupiņas
konservētas baltās pupiņas
100 g
100 g redīsi (sagriezti plānās šķēlītēs)
redīsi (sagriezti plānās šķēlītēs)
2 ĒK
2 ĒK pētersīļi (sakapāti)
pētersīļi (sakapāti)
  • Citas zupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavasara vēsmas zupas šķīvī – gardā makaronu zupa minestrone. Plaukstošo gadalaiku šķīvī izgaršot palīdzēs ne vien redīsi un cukīni, bet arī fenhelis un nedaudz svaigu pētersīļu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Zupas katlā uzkarsē eļļu un saber sasmalcinātu sīpolu, seleriju, fenheļa gabaliņus un ķiplokus. Visu apcep aptuveni 7-8 minūtes, līdz sastāvdaļas mīkstas.

    Pēc tam pieber makaronus, un visu pārlej ar karsto dārzeņu buljonu. Ļauj zupai sākt burbuļot, tad vāra tik ilgi, cik norādīts uz makaronu iepakojuma.

    Kad līdz gatavošanas beigām atlikušas divas minūtes, plīts liesmu samazina. Pievieno atlikušās sastāvdaļas – zaļās pupiņas, konservētās pupiņas, smalkās šķēlītēs sagrieztus cukīni un redīsus. Zupu vāra vēl 3-4 minūtes, līdz tā gatava.

    Pasniedz, kamēr vēl karsta, zupu šķīvī garnējot ar pētersīļiem. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form