Zupa no visa, kas mājās
Foto: DELFI
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 l
3 l buljons
buljons
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
3 gab.
3 gab. burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
5 gab.
5 gab. šampinjoni
šampinjoni
1 sauja
1 sauja kinza
kinza
2 glāzes
2 glāzes pērļu grūbas
pērļu grūbas
200 g
200 g konservēti turku zirņi
konservēti turku zirņi
300 g
300 g svaiga, vārīta vai cepta gaļa
svaiga, vārīta vai cepta gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Visgardāka zupa parasti izdodas tad, kad šķietami nekā nav. Drusciņ grūbas, drusciņš burkāns, neapēstais gaļas gabals, saskumušais kinzas pušķītis, un lēnāk sāk veidoties bezgala garda, sātīga zupa, ko var ēst vairākas dienas pēc kārtas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šāda zupa, kas top brīžos, kad īsti nekas mājās nav atrodams, beigās izvēršas par sātīgu un baudpilnu pasākumu, ko baudīt ne vienu dienu vien. Šī zupa lieliski iet zem nosaukuma "Talkas zupa " vai "Zupa, ko pasildīt vakarā pēc darba". Šī zupa pilnīgi droši var nēsāt arī glābējzupas nozīmīti, jo ātri remdē izsalkumu. Vērts kādu burciņu atliet un sasaldēt brīžiem, kad izsalkums lielāks par spēju gaidīt un gatavot.

    Zupas gatavošanas princips līdzīgs kā stūķim, kur samet visu katlā iekšā un ļauj darboties liesmām un laikam.

    Burkānus un sīpolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

    Tomātus (var aizstāt ar sasmalcinātiem tomātiem savā sulā) un šampinjonus sagriež gabalos. Kinzu sasmalcina.

    Sagriež kumosiņos gaļu. Var ņemt svaigu, vārītu vai ceptu, Derēs arī žāvēta. Vārdu sakot, kas pieejams ledusskapī, to arī liekam! Derēs arī žāvēta desa.

    Burkānus ar sīpoliem apcep kopā ar gaļu un sēnēm.

    Izvāra pērļu grūbas vai velk ārā no skapja aizvakardien vārītās.

    Katlā liek sasaldēto buljonu vai pagatavo to no kubiņa. Ja laiks atļauj, tad var vārīt pats, bet jāierēķina papildu laiks.

    Buljonam pievieno sacepto masu, pievieno arī tomātus un kindzu.

    Uz vidējas uguns vāra līdz burkāni mīksti, tad pievieno turku zirņus un grūbas, sāli un piparus. Pasautē vēl 15 minūtes.

    Pasniedz vēl karstu. Klāt var likt gan krējumu, gan pārbērt zaļumus, gan pārrīvēt sieru.


    Lai sātīgi un gardi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Zupas receptes
    0
    Buljons
    0
    Burkāni
    0
    Kinza
    0
    Pipari
    0
    Sāls
    0
    Sīpoli
    0
    Šampinjoni
    0
    Tomāti
    43596501
    Gaļas zupas
    0
    Ikdienas maltītei
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Vārīšana
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form