Foto: DELFI
Visgardāka zupa parasti izdodas tad, kad šķietami nekā nav. Drusciņ grūbas, drusciņš burkāns, neapēstais gaļas gabals, saskumušais kinzas pušķītis, un lēnāk sāk veidoties bezgala garda, sātīga zupa, ko var ēst vairākas dienas pēc kārtas.

Šāda zupa, kas top brīžos, kad īsti nekas mājās nav atrodams, beigās izvēršas par sātīgu un baudpilnu pasākumu, ko baudīt ne vienu dienu vien. Šī zupa lieliski iet zem nosaukuma "Talkas zupa " vai "Zupa, ko pasildīt vakarā pēc darba". Šī zupa pilnīgi droši var nēsāt arī glābējzupas nozīmīti, jo ātri remdē izsalkumu. Vērts kādu burciņu atliet un sasaldēt brīžiem, kad izsalkums lielāks par spēju gaidīt un gatavot.

Zupas gatavošanas princips līdzīgs kā stūķim, kur samet visu katlā iekšā un ļauj darboties liesmām un laikam.

90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
3 lbuljons3 gab.tomāti3 gab.burkāni2 gab.sīpoli5 gab.šampinjoni1 saujakinza2 glāzespērļu grūbas200 gkonservēti turku zirņi300 gsvaiga, vārīta vai cepta gaļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Burkānus un sīpolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

2

Tomātus (var aizstāt ar sasmalcinātiem tomātiem savā sulā) un šampinjonus sagriež gabalos. Kinzu sasmalcina.

3

Sagriež kumosiņos gaļu. Var ņemt svaigu, vārītu vai ceptu, Derēs arī žāvēta. Vārdu sakot, kas pieejams ledusskapī, to arī liekam! Derēs arī žāvēta desa.

4

Burkānus ar sīpoliem apcep kopā ar gaļu un sēnēm.

5

Izvāra pērļu grūbas vai velk ārā no skapja aizvakardien vārītās.

6

Katlā liek sasaldēto buljonu vai pagatavo to no kubiņa. Ja laiks atļauj, tad var vārīt pats, bet jāierēķina papildu laiks.

7

Buljonam pievieno sacepto masu, pievieno arī tomātus un kindzu.

8

Uz vidējas uguns vāra līdz burkāni mīksti, tad pievieno turku zirņus un grūbas, sāli un piparus. Pasautē vēl 15 minūtes.

9

Pasniedz vēl karstu. Klāt var likt gan krējumu, gan pārbērt zaļumus, gan pārrīvēt sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!