Foto: Shutterstock
Jaunumi sadzīves tehnikas sortimentā parādās regulāri, taču reti kurš cilvēks ik gadu maina visas virtuves iekārtas. Dažus jauninājumus var mierīgi palaist garām, citiem gan vērts pievērst uzmanību. Viens no jaunākajiem sadzīves tehnikas ražotāju sasniegumiem ir indukcijas plītis – elektrisko plīšu paveids. Vai tām lemts kļūt par saimnieku un saimnieču iecienītāko iekārtu? Lasi šajā rakstā par indukcijas plīts priekšrocībām un lietošanas īpatnībām!

Indukcijas un elektriskā plīts – vai viens un tas pats?

Parastas elektriskās plīts virsma tiek uzsildīta, pateicoties elektriskajai strāvai. Uzkrātais siltums pāriet traukos, tāpēc maltītes gatavošanas laikā katli un pannas kļūst karsti, un pieskaršanās plīts virsmai var beigties ar nopietniem apdegumiem. Indukcijas plītis strādā citādāk – darbības laikā tās paliek aukstas, bet elektriskā strāva tiek pārveidota par elektromagnētisko plūsmu, kas ātri uzsilda traukus. Kritiski noskaņots pircējs te var pajautāt – jā, tas viss izskatās ļoti moderni, bet vai šis tehniskais brīnums patiesi ir noderīgs ikdienā?

Indukcijas tehnoloģijas priekšrocības un trūkumi

Lietotāju galvenās prasības elektriskajām plītīm ir laba energoefektivitāte un droša lietošana, un abos aspektos indukcijas plītis krietni apsteidz konkurentus.

Energoefektivitātes ziņā šādas plītis ir ļoti ekonomiskas, jo nezaudē siltumu un momentāli beidz darbu, tiklīdz trauki tiek noņemti no plīts. Līdz 90% no plīts izdalītā siltuma aiziet tieši trauku sildīšanai, tāpēc pannas un katli uzkarsējas daudz ātrāk, un maltītes gatavošana aizņem mazāk laika.

Vēl viens arguments par labu indukcijas plītīm ir to augsts drošības līmenis. Indukcijas plītis strādā tikai tad, kad uz plīts virsmas atrodas trauki. Pat ieslēgtā plīts paliek auksta, kas pilnībā izslēdz apdegumu un galda piederumu bojājumu risku. Ja Tavās mājās ir mazi bērni un mājdzīvnieki, šī ir vērā ņemama priekšrocība.

Kā lielāko indukcijas plīts trūkumu var minēt nepieciešamību iegādāties plītij piemērotus traukus, ko ražotāji apzīmē ar speciālu spirāles simbolu. Iegādājoties plīti, jārēķinās ar papildu izdevumiem jauniem katliem un pannām, taču ilgtermiņā šāds pirkums ir labs ieguldījums – indukcijas plīšu īpašnieki mazāk maksā par elektrību un bauda drošu virtuves vidi.

Galu galā esi izlēmis par labu indukcijas plītij? Jauna plīts ir nopietns pirkums, kam nepieciešams laiks. Tu taču nepirksi pirmo, kas iekritīs acīs? Lai izvēlētos piemērotāko modeli, ir jāsalīdzina vairākas plītis un jāapsver plusi un mīnusi. Visērtāk to darīt, iepērkoties interneta veikalā ar plašu preču klāstu.

Indukcijas plītis un cita sadzīves tehnika pāris klikšķos

Interneta veikals 1a.lv piedāvā iegādāties indukcijas plītis no vadošajiem sadzīves tehnikas ražotājiem. Visām precēm ir vismaz divu gadu garantija, sadzīves tehnikai iespējams noformēt arī apdrošināšanu un pagarināto garantiju. Interneta veikalā plītis ir ērti salīdzināt, turklāt pirkums nemaz nav jānoformē uzreiz – vari pievienot grozā iepatikušos modeļus un atgriezties pie pirkuma sev ērtā brīdī.

Gandrīz visa sadzīves tehnika ir smaga, un to piegāde ir pircēju lielākās galvassāpes. 1a.lv atbrīvo Tevi no nepieciešamības patstāvīgi risināt piegādes jautājumus. Plītis iespējams bez maksas izņemt 1a.lv klientu apkalpošanas centrā vai saņemt ar piegādi uz adresi, bet vieglāka

sadzīves tehnika, piemēram, tvaika nosūcēji vai virtuves kombaini tiek piegādāti arī uz izņemšanas punktiem visā Latvijā.

Ja vēlies pārveidot savu virtuvi par šefpavāra cienīgo vietu, indukcijas plītis ir pirmais solis pie jaunas gatavošanas pieredzes. Lai nekļūdītos plīts izvēlē, ienāc 1a.lv interneta veikalā un izvēlies piemērotāko modeli savām vajadzībām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!