Foto: Publicitātes foto
28. novembrī restorānā "Pullman Riga Old Town" jau ceturto gadu notika vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2018". Kā jau ierasts, arī šogad skates laikā tika noskaidroti labākie vīni gan HoReCa jeb viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozares ekspertu, gan skates apmeklētāju balsojumā.

Pasākumā bija iespēja tikties ar 12 vīndariem un nogaršot vairāk nekā 90 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu, kā arī sidru šķirnes. Katrs no vīna skates apmeklētājiem tika aicināts nobalsot par sev tīkamāko dzērienu:

Labākais vīns "HoReCa" balsojumā
Upeņu lapu vīns (Naukšēni, vīndaris Jānis Baunis )

Labākais vīns tautas balsojumā
Vīgriežu vīns (Cremon, vīndaris Jānis Mikans)

"Esam gandarīti redzēt, ka Latvijas vīndaru pulks kļūst arvien daudzskaitlīgāks, un Latvijas iedzīvotāji novērtē tepat mūsu valstī radīto vīnu dažādību un augsto kvalitāti. Arī šī gada skate bija pierādījums tam, cik izsmalcinātas un dažādas garšas nianses spēj radīt vietējie meistari no tepat Latvijā audzētiem augļiem, ogām un citām dabā atrodamajām veltēm," saka Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības vadītājs Ričards Ivanovs.

Šī gada pasākums Latvijas vīndariem bija īpašs ar vēl kādu notikumu – mājas lapas www.latvijasvinature.lv atklāšanu. Mājaslapā katrs interesents varēs atrast informāciju par Latvijas vīna darītavām, to tradīcijām, produkciju un vīna darīšanas metodēm.

"Latvijā radītie vīni ir augstvērtīgi un starptautiski konkurētspējīgi, un interese par mūsu ražojumiem un vīna darītavām Latvijā jūtama arī no citām valstīm. Ceram, ka jaunā mājaslapa būs labs atbalsts vīna tūrisma nozares attīstībai gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Vīna darītavas ir atvērtas apmeklējumiem un labprāt organizē degustācijas, tāpēc mājaslapā atrodami arī kontaktinformācija apmeklējuma pieteikšanai," stāsta Ričards Ivanovs.

Šī gada "Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2018" piedalījās šādas vīna darītavas un vīndari:

Smilškalni (ZS Smilškalni, Alvils Elksnis); Līgatnes Vīna Darītava (SIA Līgatnes vīna darītava, Ainārs Van ags); Durbes Veltes (SIA Evi&Jo, Evija Kopštāle); Aizputes Vīna Darītava (SIA Aizputes vīna darītava, Mārtiņš Sants); Lubānas vīnotava (SIA Aiviekstes klēts, Oskars Žvagins); Jokas (SIA Jokas Development, Džons Brauns); Zilver vīndarītava (ZS Pīlādži, Jānis Zilvers); Tērvetes vīni (SIA Tērvetes veltes, Sandris Laizāns); Muižas Vīns (IK Cremon 6, Jānis Mikāns); Mazburkas (SIA "Mazburkas", Gunta Niedra); Tēviņu Mājas vīns (SIA Tēviņi, Ivo Immermanis); Naukšēni (SIA "Bauņu sēta", Jānis Baunis).

Pasākumu projekta "Latvijas vīna tūrisma attīstība" ietvaros organizē Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība un atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!