Foto: Publicitātes attēls
Nesen kāds mans draugs vēlējās iegādāties veļas mašīnu ar iebūvēto žāvētāju un prasīja mūsu atsauksmes. Viedokļi draugu kompānijā dalījās divās daļās – tie, kuriem mājās ir šādas veļas mašīnas, teica tikai to labāko, bet tie, kuriem nav – pieminēja dažnedažādus sabiedrībā valdošus uzskatus, kāpēc tomēr vajadzētu izvēlēties klasisku veļas mašīnu. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs – sabiedrībā joprojām valda daudz un dažādi mīti par veļas mašīnām ar iebūvēto žāvētāju.

Tās nav energoefektīva, plēš apģērbu, aizņem daudz vietas – šie ir tikai daži no piemēriem. Veicot apkopojumu par populārākajiem mītiem un daloties savā pieredzē, secinājām, ka daudzi no pastāvošajiem tiem ir novecojuši, jo mūsdienu tehnoloģijas un inovācijas jau sen tos attaisnojušas. Izrādās, pēdējā laikā arvien straujāk pieaug veļas mašīnu ar iebūvētu žāvētāju pārdošanas apjomi, tādēļ jāsecina, ka tās kļuvušas aizvien populārākas Latvijas iedzīvotāju vidū.

Lūk, daži no mītiem un to skaidrojumi – ceru, ka noderēs jaunas veļas mašīnas izvēlē.

Mīts NR.1: Nesaudzīga žāvējot drēbes

Jaunākās veļas mašīnas sen vairs neplēš caurumus izejamajos kreklos un nesamazina vilnas izstrādājumus. Apģērbu saraušanās, krāsas un formas maiņa vai pat caurumu izplēšana tajos ir biežākais iemesls, kādēļ cilvēki joprojām izvēlas klasiskās veļas mašīnas. Tomēr mūsdienās daudzas veļas mašīnas tiek testētas, īpaši pievēršot uzmanību delikātu apģērbu mazgāšanai un žāvēšanai. Galvenais ir izvēlēties atbilstošu programmu, un daudzi ražotāji aprīko savas veļas mašīnas ar maksimāli saudzīgu un pārdomātu mazgāšanas programmu izvēli, lai vienlaikus gan saudzētu veļu, gan arī izmazgātu to maksimāli tīru.

Mīts NR.2: Aizņem daudz vietas

Vai tu joprojām uzskati, ka veļas mašīna ar žāvētāju ir liela un aizņem daudz vietas? Jaunākie modeļi neaizņem vairāk vietas kā jebkura cita veļas mašīna, jo tagad ikviens var iegūt svaigas un sausas drēbes, nepērkot atsevišķu žāvētāju vai režģus veļas izkarināšanai. Daudzi ražotāji piedāvā izvēlēties gan standarta, gan šaurāku versiju, kas īpaši piemērota mazām telpām. Interesanti, ka Latvijā iecienītākā LG Electronics veļas mašīna ar iebūvētu žāvētāju ir tikai 45cm šaura, kas lieliski parāda iedzīvotāju pamatvajadzības, izvēloties jaunu veļas mašīnu – funkcionalitāte un ekonomija, kas ietilpst arī šaurās telpās un kompaktos dzīvokļos.

Mīts NR.3: Patērē daudz elektrību un citus resursus

Cik daudz elektrību tērē Tava patreizēja veļas mašīna? Jaunākās veļas mašīnas ar žāvētāju taupa elektrību, ūdeni, laiku un citus resursus. Piemēram, veļas mašīna pati domā par mazgāšanas energoefektivitāti, jo daļā jaunāko veļas mašīnu ir ielādes sensors, kas nodrošina optimālu mazgāšanas un skalošanas veiktspēju, automātiski to pielāgojot veļas daudzumam. Tāpat, izvēloties energoefektīvākas programmas, tās ļauj taupīt ūdeni vai saīsināt žāvēšanas ciklu, izvēloties ekoloģisko vai normālo žāvēšanu. Ekoloģiskās žāvēšanas režīmā netiek izmantots ūdens, bet normālais žāvēšanas režīms saīsina cikla ilgumu, samazinot elektrības patēriņu.

Mīts NR.4: Neefektīva un ar nelielu papildfunkciju skaitu

Jaunākās veļas mašīnas aprīkotas ar dažādām papildu funkcijām, kas atvieglo ikdienas mazgāšanu un žāvēšanu, padarot to arvien efektīvāku. Piemēram, daudzas LG Electronics veļas mazgājamās mašīnas ar žāvētāju ir aprīkotas ne tikai ar mazgāšanas un žāvēšanas iespējām, bet arī tādam papildu funkcijām kā TurboWashTM, kas ļauj ietaupīt līdz pat 20 minūtes uz katru mazgāšanas ciklu, TrueSteamTM tvaika funkcija, kas samazina alergēnus līdz pat 99.9%, kā arī - atsvaidzināšanas cikls, kas atsvaidzina apģērbus 20 minūšu laikā, likvidējot nepatīkamu aromātu un atsvaidzinot apģērba izskatu. Turklāt, daudzas veļas mašīnas ir aprīkotas ar atliktā laika funkciju, kas ļauj uzstādīt brīdi, kad veļas mašīna sāks darboties, piemēram, piecas stundas pirms saimniece pārrodas mājās, lai uzreiz varētu izņemt tīru, sausu un smaržīgu veļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!