Foto: Aron Urb

Slavenais Igaunijas Sīpolu ceļš (Sibulatee) vijas gar Eiropas ceturto lielāko ezeru – Peipusu. Igauņiem ir tāds teiciens, ka Peipuss ir kā pieliekamais kambaris, no kura var pabarot visus Igaunijas cilvēkus no visiem valsts rajoniem un nodrošināt tos ar pārtikas precēm. Peipusa apkārtnes vietējā virtuve ir slavena ar savu īpašo šarmu un kvalitāti: jāmin, piemēram, Peipsi (marinēti) gurķi, sīpoli, sīgas, sēpijas, asari, kā arī daudzās meža veltes: ogas, sēnes, kā arī brieža gaļa.

Sīpolu ceļš ceļiniekus gaida ciemos visos gadalaikos, jo ikvienai sezonai ir sava burvība: vasarā šeit brauc uz Sīpolu ceļa atklāšanas pasākumu, sīpolu tirgu, kā arī apmeklēt Alatskivi pili un Kallastes sarkanā devona perioda smilšakmens atsegumus. Savukārt, ziemā šeit var piedalīties stumjamo ragavu sacensībās vai vērot pašbūvēto ledus braucamrīku parādi.

Sīpols ir Peipusa reģiona simbols. Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo, nofotografē un atsūti mums līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Visas atsūtītās receptes, kas atbildīs konkursa nosacījumiem, tiks iekļautas lasītāju balsojumā, kurā galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā.

Visas konkursam pieteiktās receptes tiks publicētas portālā "Tasty", savukārt no 8. līdz 15. augustam norisināsies lasītāju balsojums, lai noskaidrotu, kurš pēc portāla lasītāju domām ir garšīgākā ēdiena receptes autors. Tādēļ seko līdzi balsojumam un aicini savus draugus tevi atbalstīt!

16. augustā tiks paziņots uzvarētājs, kurš savā īpašumā iegūs ceļojumu divām personām uz Igauniju. Balva nodrošinās divām personām nakšņošanu, maltītes un transportu Igaunijā!

Portāls "Tasty" patur tiesības neizvietot nekvalitatīvus un neatbilstošus attēlus, kā arī receptes ar foto, kas aizlienētas no plašajiem globālā tīmekļa krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!