Foto: Publicitātes foto
Saulainajā 23. maija pēcpusdienā pasākumu studijā "Viesistaba" pulcējās dažādu profesiju ēdienu mīļotāji – Latvijā populāras personības, blogeri, uzņēmēji un dizaineri lai, vasarīgā noskaņojumā gatavotu un baudītu nesteidzīgas vakariņas "NEFF" virtuvē, kurā darbojās šefpavārs Gatis Grosbergs ar savu komandu.

Vakariņās pulcējās dažādas Latvijā populāras personības, tostarp TV un radio personība Linda Samsonova, blogere Dace Alpa, interjera dizainere Kristiāna Kazarjana, viena no uzņēmuma "Piparmētra" dibinātājām Līga Rīga un vairāki citi uzņēmēji, interjera dizaineri un Latvijā zināmi cilvēki, lai iepazītos ar Baltijā pieejamajām "NEFF" virtuves iekārtām un to priekšrocībām.

"NEFF virtuvē satikās spilgtas personības, lai izbaudītu katru mirkli ēdiena gatavošanā un baudīšanā. Šī vakara galvenais uzsvars bija uz nesteidzīgu ēdienu pagatavošanu. Būtu labi, ja mēs nekur nesteigtos. Ticu, ka šovakar pie NEFF cepeškrāsns mums bija lieliska maltīte – lēna, bet pārliecinoša, jo, šis ir vienīgais veids kā izbaudīt īstas dzīves garšu...'' atzīmē "NEFF" vēstnieks Latvijā, šefpavārs Gatis Grosbergs. "Šāda virtuve ir jebkuras nama mātes labākais draugs; Par visu tiek padomāts – ir cepeškrāsns, kurā vienmēr būs sulīgs cepetis. Trauku mazgājamā mašīna, kas parūpēsies par visu tavā vietā, lai vari atvilkt elpu pēc grandiozām vakariņām. Gatavošana šādā virtuvē ir kā dāvana, kas priecēs ne tikai svētkos," stāsta Gatis Grosbergs.

Kopā ar pieredzējušo pašmāju šefpavāru Gati Grosbergu, viesi piedalījās meistarklasē, pagatavojot trīs Slow food kultūras ēdienu vakariņas izmantojot tikai Latvijā audzētus produktus. Galdā tika likti restorāna cienīgi ēdieni – mencas uzpūtenis ar skābeņu majonēzi un saldskābu cukini. Pamatēdienā viesi baudīja lakšos marinētu cūkas fileju ar kartupeļu-brokoļu maizi un sēņu mērci, bet saldajā viesus priecēja rabarberu-zemeņu kārtojums ar medus biezpiena krēmu. Pasākuma gaitā "NEFF" parūpējās par dažādām aktivitātēm un pārsteigumiem.

"Manuprāt, tā ir lieliska ideja - savā starpā nepazīstamus cilvēkus apvienot vienam kopīgam mērķim - garda rezultāta tapšanai. Visi bija entuziastiski un tiešām centās, lai ēdiens izdotos garšīgs un arī vizuāli pievilcīgs, kā arī šefpavāra padomi bija ļoti noderīgi un noderēs arī turpmāk ikdienā. Uzzināju par NEFF produkcijas funkcijām, biju patīkami pārsteigta, ka tikai nedaudz ieguldot savu laiku, nav jābūt profesionālim, lai varētu pagatavot restorāna cienīgu maltīti. Visi tiešām ir gardi paēduši un lieliski pavadījuši šeit savu laiku!", savos iespaidos dalās TV un radio personība Linda Samsonova.

"Šeit valda ļoti jauka atmosfēra un visi cilvēki ir ļoti atvēri un draudzīgi. Man bija prieks, gatavojot iepazīties tuvāk ar sev vēl nezināmiem cilvēkiem. Ēdieni, kurus gatavojām ir izdevušies ļoti garšīgi. Varu uzslavēt NEFF produkciju, kas ir ļoti estētiska un funkcionāla, tādēļ piemērota dažāda izmēra un stila virtuvēm. Tā ir mūsu laikmeta cilvēkam ļoti atbilstoša – tās funkcijas rada ērtāku, ātrāku un kvalitatīvāku darbošanos virtuvē," interjera dizainere Kristiāna Kazarjana.

Virtuves iekārtu zīmols "NEFF" ir pieredzes bagāts, ievērojams un populārs Eiropā. Jau divus gadus tas ir pieejams Baltijas valstīs. "NEFF" lepojas ar vairāk nekā 140 gadu pieredzi ēdienu gatavošanā, savukārt zīmola darbības pamatprincips ir pavisam vienkāršs – ēdiena gatavošana iedvesmo cilvēkus, un cilvēki iedvesmo mūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!