Saturs turpināsies pēc reklāmas

Svētku viskija kūkas kopā ar Annu Pannu

Svētku viskija kūkas kopā ar Annu Pannu
Foto: Publicitātes foto

Svētkos Jameson iepriecina arī ikviena kūku cepēja sirdi, jo Jameson ir ne tikai labākā dāvana, bet arī neaizstājama sastāvdaļa izcilās kūku receptēs. Lāse Jameson piešķir kūkām un svētkiem niansētu garšu, kura ilgi paliek atmiņā.

Rīgā populārā kulinārijas grāmatu autore Anna Panna šajā svētku laikā labprāt dalās ar savām kūku receptēm, kurām unikālitāti piešķir tajās izmanotais Jameson viskijs. Tāpat kā katrai kūkai piemīt savs raksturs un garšas nianses, arī katrs Jameson sniedz savu, neatkārtojamu baudījumu.

Jameson Crested – radīts kā cildinājums pirmajam viskijam, kas tika iepildīts pudelēs Boustrītā ar maigu heresa toņu un dedzināta koka garšas buķeti, kurā jūtamas augļu, garšvielu un šokolādes nianses.

Jameson Black Barrel – trīskārši destilēts un nogatavināts divreiz dedzinātās mucās, lai radītu bagātīgu, samtainu garšas buķeti ar glāsmaini saldām garšvielu un vaniļas niansēm.

Jameson Caskmates – izturēts ekskluzīvā alus mucās, kas sniedz tam īru iesalinātajiem un neiesalinātajiem miežiem raksturīgo garšas buķeti, ko papildina neuzkrītošas apiņu un kakao pupiņu nianses.

Uzdāvini gardus un neaizmirstamus svētkus sev un tuvajiem!

Ābolu drumstalpīrāgs


Smilšu mīklai:

  • 175 g miltu
  • 100 g auksta sviesta
  • 35g pūdercukura
  • 1 olas dzeltenums
  • šķipsna sāls
  • 1–2 tējkarotes ūdens

Pildījumam:

  • 50g cukura
  • 100g ūdens
  • 50g Jameson Caskmates viskija
  • 5 vidēji lieli āboli
  • 150g avenes
  • Drumstalām:
  • 60g sviests
  • 60g cukurs
  • 120g milti

Pagatavo mīklu. Bļodā ber pūdercukuru, miltus, sāli un samaisi. Pievieno sagrieztu sviestu, un ar dakšiņu visu saspaidi kopā. Šo procesu ieteicams darīt ar dakšu, jo rokas ir siltas, un, mīcot sviestu, tas sāks kust. Ja puto ar mikseri, sviests ar miltiem, agresīvi putojoties, kļūs par elastīgu masu un smilšu mīkla neiegūs trauslo konsistenci un garšu.

Tātad saspaidi visu ar kopā dakšu, līdz ir izveidojusies smilšveida konsistence. Pievieno olas dzeltenumu un turpini visu maisīt. Kad masa jau kļuvusi viendabīga, tad gan mīklu var pamīcīt mazliet ar rokām. Ja sajūta, ka tā ir pārāk drupana un neturas kopā, tad var pievienot 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Turpini mīcīt mīklu, līdz tā turas kopā vienā veselā mīklas bumbā. Bumbu mazliet saplacini un ietin pārtikas plēvē. Liec ledusskapī uz pāris stundām vai nakti.

Aptuveni 20 -24cm lielu cepamo formu (tā var būt jebkuras formas ar noņemamām malām) ietauko ar sviestu un nober ar miltiem, liekos izkratot ārā.

Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē uz virsmas, kas nobērta ar miltiem. Mīklu izrullē mazliet lielāku nekā formu un klāj iekšā sagatavotajā formā. Tās malas nolīdzini ar nazīti. Gatavo formu liec ledusskapī, kamēr sagatavo pildījumu.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.

Pagatavo drumstalas – visas sastāvdaļas samīci kopā, līdz izveidojušās smilšveida konsistence.

Katliņā ber cukuru, pievieno ūdeni un uz lēnas uguns uzvāra. Tikmēr ābolus nomazgā, nomizo, iztīra un sagriež nelielos (aptuveni 1x1cm) gabaliņos. Ābolus ieber uzvārītajā sīrupā, pievieno viskiju, visu pāris reizes apmaisa un ļauj pavārīties 4-5 minūtes. Pēc vārīšanas nekavējoties nokās lieko šķidrumu. Ābolus ber iekšā sagatavotajā mīklā un izlīdzina. Pa virsu saber avenes un drumstalas.

Cep krāsnī 25-35 minūtes, līdz virspuse un drumstalas apcepušās un maliņas pīrāgam arī viegli apbrūnējušas.

Ziemassvētku augļu riekstu kūka


  • 500g Jameson Crested viskija +50g
  • 200g žāvētu dzērveņu
  • 200g žāvētu plūmju
  • 500g rozīņu (gan gaišās, gan tumšās)
  • 100g žāvētu augļu gabaliņu(ķiršu, aprikožu, papaijas utt.)
  • 150g riekstu (pēc izvēles)
  • 320g sviesta
  • 250g brūnā cukura
  • 4 olas
  • 300g miltu
  • 150g mandeļu miltu
  • ½ tēj.k. malta ingvera
  • 1 tēj.k. kanēļa
  • ½ tēj.k. cepamā pulvera

Katlā liec žāvētos augļus. Pārlej ar viskiju un uzvāri. Kad viskijs uzkarsis, uguni izslēdz, pāri katliņam liec vāku un ļauj tiem ievilkties visu nakti. Ūdeni nolej. 1/3 daļu augļu sablenderē.

Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Iesijā miltus, garšvielas, cepamo pulveri un mandeļu miltus. Sastāvdaļas iemaisi. Kā beidzamos pievieno riekstus un iemaisi gan sablendētos gan veselos augļus.

Visu rūpīgi samaisa kopā.

Krāsni sakarsē 170 grādus karstu.

Cepamo formu 24-26cm noklāj ar cepamo papīru. Maliņas nosmērē ar sviestu. Formā lej mīklu un formu liec krāsnī un cep 45-60 minūtes.

Pēc cepšanas to uzreiz pārlej ar vēl 50g viskija un atdzesē.

Krēmīgais šokolādes viskija braunijs


  • 165g sviesta
  • 50g Jameson Caskmates viskija
  • 200g tumšās šokolādes
  • 3 olas +2 olas dzeltenumi
  • 130g Muscavado cukura
  • 20g kakao
  • 60g miltu
  • sķipsna jūras sāls

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Cepamo formu 20x20cm noklāj ar cepamo papīru.

Sviestu sagriez mazos gabaliņos un liec bļodā kopā ar šokolādes gabaliņiem. Kausē abus uz karstā ūdens tvaikiem. Kad šokolāde izkususi, pievieno Jameson viskiju.

Tikmēr lielā bļodā puto olas uz maksimālo ātrumu, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz tās kļuvušas ļoti gaisīgas, gaišas un gandrīz stingras.

Izkausēto šokolādi rūpīgi samaisi ar olu masu. Kā beidzamos iesijā miltus, kakao un sāli. Maisi tikai nedaudz, līdz sastāvdaļas sajaukušās. Mīklu lej cepamajā formā un liec cepties krāsnī 25-30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Pirms pasniegšanas izdekorē to ar saputotu olbaltumu (puto olu ar cukuru 5-7 minūtes, līdz olbaltums kļuvis stingrs un cukurs izkusis) un ja iespējams, apdedzini to.

Viskija karameles siera kūka


  • 300g cepumu
  • 120g sviesta
  • 500g krēmsiera
  • 140g cukura
  • 8g kukurūzas cietes
  • 1 ēd.k. šķīstošās kafijas
  • vai 1 espresso shots
  • 50g Jameson Black Barrel viskija
  • 175g krējuma
  • 3 olas
  • Viskija karamelei:
  • 200g saldā krējuma
  • 250g cukura
  • 120g ūdens
  • 2 ēd.k. Jameson Black Barrel viskija
  • 1 tējkarote jūras sāls

Krāsni sakarsē 150 grādus karstu. 24 cm apaļu cepamo formu noklāj ar cepamo papīru un maliņas nosmērē ar sviestu.

Mazā katliņā kausē sviestu. Tikmēr sasmalcini cepumus. Izkausētajam sviestam pievieno cepumus un rūpīgi samaisa visu kopā. Cepumu masu ber formā un kārtīgi nopresē ar karoti vai pirkstiem. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 min.

Lielā bļodā saputo sieru, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas miltus un kafiju. Iemaisi skābo krējumu. Masā iekul olas un kā pēdējo pievieno viskiju
Cep krāsnī 150 C aptuveni 1 h. Kūka ir gatava, kad, pakustinot pannu, tā nedaudz kustās pa vidu. Ja kūka kustās pārāk daudz, tad jāpacep vēl 10 min un atkal jāpakustina.

Nelielā katliņā lej ūdeni kopā ar cukuru. Liec vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisi!

Vāri, līdz karamele ieguvusi tumšu dzintara nokrāsu. Noņem no uguns. Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu un viskiju, visu laiku maisot, lai karamele nesašķeltos. Kad iegūta vienmērīga karamele, turpini maisīt, līdz tā ir nedaudz atdzisusi. Pievieno un rūpīgi iemaisi sāli. Karameli atdzesē istabas temperatūrā. Kad tā atdzisusi, ar to var pārklāt kūku.


Source info



Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka