Foto: Publicitātes foto
Ja virtuvē vakaros arvien biežāk sāk smaržot pēc sildošām dārzeņu zupām, piesātinātas garšas gaļas cepešiem vai grēcīgi saldas ābolu kūkas ar kanēļa un muskatriekstu aromātu, tas nozīmē, ka ir pienācis rudens. Ietinušies miglā, bet joprojām ar sildošu saules apmetni pārklājušies, dārzi dāvā pēdējo ražu. Uz galda rindojas ķirbji, burkāni, sīpoli, selerija, koši sarkanie tomāti un pēc meža sēnēm smaržojošās baravikas... Vai jau zināt, ko garšīgu gatavosiet šodien?

Sāc darboties ar kulinārijas burvestībām, nomaldies smaržu un garšu labirintā

Ēdiena gatavošanai piemīt īpaša burvība, kad, ienirstot gatavošanas procesā, var atslābināties, aizmirsties, apmaldīties gatavojamo ēdienu smaržu un garšu labirintos. Rudens sezonā gribas baudīt karstus, sātīgus, mājīgumu izstarojošus ēdienus, tāpēc vakariņu ēdienkarti piedāvāsim izveidot no sviesta ķirbja tartes ar pievienotu salviju, balto pupiņu zupas ar pievienotiem aromātiskiem garšaugiem un liellopu gaļas sautējuma ar siera klimpām. Un, protams, deserts! Lai arī cik garšīgi būtu baudāmie saldumi, gaisam atdziestot, pie iekurta kamīna visvairāk gribas palutināt sevi ar klasiskās ābolkūkas garšu...

Par rudens ēdienu pavadoni kļūs cietais siers "Džiugas", kas atvieglos un saīsinās darbu virtuvē. Tā produkti ēdienam sniegs sevišķi bagātīgu, bet vienlaikus arī patīkami maigu pēcgaršu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!