Foto: Shutterstock
81% Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka viņiem ir būtiski, lai veikalos nopērkamā vistas gaļas būtu ar Latvijas izcelsmi.* Informāciju par to viņi, pirmkārt, meklē uz produktu iepakojuma. Viens no pazīstamākajiem orentieriem ir Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde "Kvalitatīvs produkts" jeb plašāk pazīstamā "Zaļā karotīte". "Putnu fabrika Ķekava" svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, uz kura iepakojuma izvietota "Zaļās karotītes" zīme.

Izvēloties svaigo vistas gaļu ar "Zaļās karotītes" norādi, ikviens var būt drošs, ka vistas gaļa ir ne vien ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, bet atbilst arī paaugstinātas kvalitātes standartiem. Atbilstoši Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas noteiktajām prasībām, produktiem, kuriem tiek piešķirta norāde "Kvalitatīvs produkts" jeb "Zaļā karotīte", 75% no produkta ražošanā izmantotajām izejvielām ir jābūt iegūtām vienā ES dalībvalstī vai reģionā, kas shēmas norādē minēta kā izcelsmes valsts vai reģions, kas šajā gadījumā ir Latvija.

"Zaļā karotīte" izvietota uz kopumā četrpadsmit PF "Ķekava" svaigās gaļas produktu veidiem, kuru skaitā ir svaigs cālis, cāļa krūtiņas fileja, cāļu šķiņķīši, cāļu spārniņi un pusspārni, cāļu kājas, muguras un stilbiņi. Redzot "Zaļās karotītes" zīmi, pircējs var būt drošs, ka iegādājies augstākās kvalitātes vietējo vistas gaļu, kas ražota tikai no Latvijā audzētām vistām. PF "Ķekava" ir vienīgais putnu gaļas ražotājs Latvijā, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu – no olām līdz cāļiem un tālāk līdz gataviem vistas gaļas produktiem.

Lai iedzīvotāji veikalu plauktos varētu vieglāk atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, "Putnu fabrika Ķekava" ieviesusi arī savu atpazīstamības zīmi "100% Latvijā audzēts dzīvnieks". Tā redzama uz visiem PF "Ķekava" produktiem un apliecina, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks ir dzimis, audzis un pārstrādāts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Uzzini, kā top vistas gaļas produkti "Putnu fabrikā Ķekava" – noskaties arī video!

* PF "Ķekava" un Snapshots aptauja, 2015.gada oktobris.

Nedēļas tēma - sadarbībā ar Latvijas vadošo putnu gaļas ražotāju "Putnu fabrika Ķekava"

"Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma no pašu audzētiem cāļiem. PF "Ķekava" svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kam piešķirta nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde - "Kvalitatīvs produkts" jeb "Zaļā karotīte". Tā apliecina, ka PF "Ķekava" svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!