Foto recepte: Bezē kūciņas ar mellenēm un šokolādes mērci
Foto: Publicitātes attēli

Kraukšķīgajās bezē ligzdiņas ērti iekārtojušies putukrējuma mākonīši, bet lielogu mellenes ir kā sulīgi punktiņi uz "i". Nokožot kumosu, atklājas, ka kūciņas pildījums slēpj pārsteigumu – šokolādes mērci. Svētki ir tik garšīgi!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sakarsē krāsni līdz 110 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olām jābūt istabas temperatūrā.

Olu baltumus kuļ, līdz izveidojas vijīgas putas. Pēc tam pakāpeniski pievieno pūdercukuru, turpinot kult, līdz putas ir spīdīgas un tik stingras, ka, apgāžot bļodu otrādi, tās nekrīt ārā.

  • Olu dzeltenumus vari izmantot, lai pagatavotu vaniļas ābolkūku "Ziemas sapnis" (recepte, lūk, te).

Olbaltumu masu vai nu ar karoti izkārto aplīšos uz cepamā papīra vai pilda konditorejas tūtā un izpiež "ligzdiņas" ar padziļinājumu viducī.

Kad bezē pamatnes sagatavotas, tās liek cepeškrāsnī un cep stundu. Tad krāsn izslēdz, atver durtiņas un ļauj pamatnēm atdzist 30 minūtes.

Pa to laiku sakuļ saldo krējumu ar cukuru putās, beigās pievienojot un iekuļot putukrējuma stindzinātāju.

Katrā bezē pamatnes padziļinājumā iespiež šokolādes mērci.

Virsū liek putukrējumu un mellenes. Bezē kūciņas viegli pārkaisa ar kakako, dekorē piparmētru lapiņām.

Garšīgus svētkus!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form