Foto: Publicitātes attēli
Kraukšķīgajās bezē ligzdiņas ērti iekārtojušies putukrējuma mākonīši, bet lielogu mellenes ir kā sulīgi punktiņi uz "i". Nokožot kumosu, atklājas, ka kūciņas pildījums slēpj pārsteigumu – šokolādes mērci. Svētki ir tik garšīgi!
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas180 gpūdercukurs TK"Dr. Oetker" citronskābe1 TK"Dr. Oetker" kukurūzas ciete "Dr. Oetker" šokolādes mērce200 mlsaldais krējums "Dr. Oetker" putukrējuma stindzinātājs1 ĒKcukurs mellenes nesaldināts kakao pulveris piparmētras

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 110 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olām jābūt istabas temperatūrā.

3

Olu baltumus kuļ, līdz izveidojas vijīgas putas. Pēc tam pakāpeniski pievieno pūdercukuru, turpinot kult, līdz putas ir spīdīgas un tik stingras, ka, apgāžot bļodu otrādi, tās nekrīt ārā.

4
  • Olu dzeltenumus vari izmantot, lai pagatavotu vaniļas ābolkūku "Ziemas sapnis" (recepte, lūk, te).
5

Olbaltumu masu vai nu ar karoti izkārto aplīšos uz cepamā papīra vai pilda konditorejas tūtā un izpiež "ligzdiņas" ar padziļinājumu viducī.

6

Kad bezē pamatnes sagatavotas, tās liek cepeškrāsnī un cep stundu. Tad krāsn izslēdz, atver durtiņas un ļauj pamatnēm atdzist 30 minūtes.

7

Pa to laiku sakuļ saldo krējumu ar cukuru putās, beigās pievienojot un iekuļot putukrējuma stindzinātāju.

8

Katrā bezē pamatnes padziļinājumā iespiež šokolādes mērci.

9

Virsū liek putukrējumu un mellenes. Bezē kūciņas viegli pārkaisa ar kakako, dekorē piparmētru lapiņām.

Garšīgus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!