Foto: Publicitātes foto
Bez kā nav iedomājams Ziemassvētku gaidīšanas laiks? Protams, ka bez piparkūkām un mandarīniem. Lai dzīve būtu vēl saldāka, noslēp madarīnu daiviņas zem gaisīgas krēmsiera pildījuma "segas", bet piparkūkas - zem zelta pērlītēs mirguļojošas želejas kārtiņas. Pasaka, ne kūka!
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Laiks būt radošam200 gpiparkūkas150 gsviests8 mandarīni450 gbezpiedevu krēmsiers250 gsaldais krējums2 paciņas "Dr. Oetker" kanēļa cukura0.5 paciņa "Dr. Oetker" želatīna pēc garšas"Dr. Oetker" cukura pērlītes zelta krāsā piparkūkas iepakojums "Dr. Oetker" persiku želejas400 mlūdens

Sagatavošana

1

Izklāj kūkas veidni ar cepamo papīru. Nomizo mandarīnus, sadala daiviņās.

2

Gatavo kūkas pamatni. Piparkūkas ar sviestu sablendē viendabīgā masā.

3

Sviesta un piparkūku masu liek kūkas formā un izlīdzina, ar karoti cieši piespiežot pie pamatnes. Pamatni pārklāj ar mandarīnu daiviņām. Liek veidni ledusskapī atdzesēt.

4

Gatavo kūkas pildījumu. Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi vēsa ūdens. Lielā traukā krēmsieru sakuļ ar kanēļa cukuru. Uzbriedināto želatīnu karsta ūdens peldē izkausē un ieputo krēmsiera masā. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās, iecilā krēmsiera masā.

5

Pildījumu liek kūkas formā virs mandarīnu daiviņām un izlīdzina ar silikona lāpstiņu vai karotes gludo pusi. Liek veidni ledusskapī uz 20 minūtēm.

6

Pa to laiku pagatavo želeju, sekojot norādījumiem uz iepakojuma, un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

7

Kūkas pildījumu dekorē ar piparkūkām, cukura pērlītēm, pārlej ar želeju un liek ledusskapī uz pāris stundām.

Foto: Publicitātes attēli
8

Griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!