Foto: Publicitātes attēli
Ar kūku cepšanu esi uz "jūs", bet svētkos vēlies iepriecināt mīļos ar gardu un skaistu desertu? Šī recepte ir domāta tieši tev, jo lielāko daļu darba tavā vietā paveiks mikseris un cepeškrāsns, bet tu saņemsi visus komplimentus.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

avenes "Dr. Oetker" melnās un baltās šokolādes glazūra120 mlsaldais krējums1 TK"Dr. Oetker" putukrējuma stindzinātājs1 paciņa "Dr. Oetker" pudiņa ar vaniļas garšu0.5 lpiens4 olas3 ĒKkakao4 ĒKcukurs1 šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Gatavo biskvīta mīklu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru un ar mikseri kuļ, līdz masa ir gaiša un gaisīga. Olu baltumiem pievieno sāli un sakuļ tos stingrās putās.

3

Kakao iesijā olu baltumu masā, pievieno arī sakultos dzeltenumus un uzmanīgi iemaisa, līdz iegūta viendabīga, gaisīga mīkla.

4

Mīklu lej uz cepamā papīra un ar silikona vai koka lāpstiņu izlīdzina taisnstūra formā. Liek krāsnī cepties 10–12 minūtes.

5

Izņem no krāsns. Vēl siltu biskvītu uzmanīgi atdala no cepamā papīra un sarullē ar gludo pusi uz augšu.

6

Gatavo pildījumu. Kamēr biskvīts dziest, pagatavo vaniļas pudiņu, sekojot instrukcijai uz iepakojuma. Izkausē šokolādes glazūru, liekot iepakojumu traukā ar karstu ūdeni.

7

Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu ar saldā krējuma stindzinātāju vijīgās putās.

8

Formē ruleti. Attin atdzesēto biskvītu, dāsni pārziež ar vaniļas pudiņu, stingri sarullē, ar asu nazi nolīdzina galus. Pārlej ruleti ar karsta ūdens peldē izkausēto šokolādes glazūru un atdzesē.

9

Pirms pasniegšanas pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar savaigām avenēm.

Foto: Publicitātes attēli

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!