Foto: Publicitātes attēli
Ābolkūka ar krēmīgu vaniļas pudiņa pildījumu un zeltainām, kraukšķīgām mīklas drumstalām ir īsts ziemas sapnis! Tā garšo debešķīgi gan tikko izcelta no krāsns un pasniegta ar saldējumu, gan arī tad, kad ir jau atdzisusi.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 āboli1 paciņa "Dr. Oetker" vaniļas cukura1 paciņa "Dr. Oetker" vaniļas pudiņa500 mlpiens3 olas50 gpūdercukurs1 šķipsnasāls TK"Dr. Oetker" cepamais pulveris200 gsviests2 glāzesmilti

Sagatavošana

1

Olas dzeltenumus atdala no baltumiem un sajauc ar pūdercukuru, sāli, cepamo pulveri un sviestu (piciņu sviesta atliek veidnes ieziešanai). Pa porcijām pievieno miltus un samīca viendabīgu mīklu.

2
  • No olu baltumiem vari pagatavot bezē kūciņas ar mellenēm un šokolādes mērci, sekojot šīs receptes norādījumiem.
3

Ieziež kūkas veidni ar sviestu. Trešdaļu mīklas ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā uz 30 minūtēm. Pārējo mīklu liek veidnē un ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.

4

Ābolus sagriež šķēlēs, pievieno vaniļas cukuru un samaisa. Liek ābolus virs mīklas.

5

Pagatavo vaniļas pudiņu, sekojot norādījumiem uz iepakojuma, liek pudiņu virs āboliem un izlīdzina.

6

Izņem mīklu no saldētavas, sadrupina ar pirkstiem. Drumstalas ber virs vaniļas pudiņa.

7

Liek krāsnī uz 40-45 minūtēm, līdz drumstalas ir zeltainas un visa māja piepildījusies ar kārdinošu vaniļas aromātu.

8

Pasniedz ar saldējuma bumbu.

Garšīgus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!