Foto recepte: Vaniļas ābolkūka 'Ziemas sapnis'
Foto: Publicitātes attēli

Ābolkūka ar krēmīgu vaniļas pudiņa pildījumu un zeltainām, kraukšķīgām mīklas drumstalām ir īsts ziemas sapnis! Tā garšo debešķīgi gan tikko izcelta no krāsns un pasniegta ar saldējumu, gan arī tad, kad ir jau atdzisusi.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Olas dzeltenumus atdala no baltumiem un sajauc ar pūdercukuru, sāli, cepamo pulveri un sviestu (piciņu sviesta atliek veidnes ieziešanai). Pa porcijām pievieno miltus un samīca viendabīgu mīklu.

  • No olu baltumiem vari pagatavot bezē kūciņas ar mellenēm un šokolādes mērci, sekojot šīs receptes norādījumiem.


Ieziež kūkas veidni ar sviestu. Trešdaļu mīklas ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā uz 30 minūtēm. Pārējo mīklu liek veidnē un ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.

Ābolus sagriež šķēlēs, pievieno vaniļas cukuru un samaisa. Liek ābolus virs mīklas.

Pagatavo vaniļas pudiņu, sekojot norādījumiem uz iepakojuma, liek pudiņu virs āboliem un izlīdzina.

Izņem mīklu no saldētavas, sadrupina ar pirkstiem. Drumstalas ber virs vaniļas pudiņa.

Liek krāsnī uz 40-45 minūtēm, līdz drumstalas ir zeltainas un visa māja piepildījusies ar kārdinošu vaniļas aromātu.

Pasniedz ar saldējuma bumbu.

Garšīgus svētkus!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form