Foto: Shutterstock
Siltais laiciņš ir lielisks dzinulis, lai sarīkotu pirmo dārza ballīti vai dotos atpūtā pie dabas. Lai sagatavotos jaunajai dārza sezonai un burziņu vilnim, "Tava Māja" no savas padomu vācelītes ir sarūpējusi rakstus par to, kā izvēlēties labāko grilu, to pareizi tīrīt un ātri iekurināt.

Grilu veidi ir dažādi, protams, uzreiz prātā nāk tradicionālie grili, kuri tiek iekurināti ar malkas vai speciālajām oglēm, bet ir arī tādi, kas tiek pieslēgti strāvai vai gāzei. To, kādu izvēlēties, nosaka ne tikai būtisks faktors, proti, cena, bet arī citi svarīgi aspekti – izmērs, kopšanas īpatnības, funkcijas, ar vai bez vāka, kvalitāte, ir ar vai bez ritentiņiem u.c. Šeit vari izlasīt ļoti izsmeļošu rakstu, kurā apskatīta grilu izvēle, būtiskākās atšķirības, veidi, kā arī noderīgi padomi cepšanai.

Taču, ja grila pirkšana tev nav pa prātam, tad vari izveidot grila alternatīvu, kas būs izcils rīks tieši pārgājienos, proti, no bluķa izgatavota plītiņa, kas var vienlaikus kalpot kā lāpa. Kā tādu izveidot, lūko šeit.

Tāpat "Tava Māja" iesaka, kā efektīvi iekurināt grilu bez degšķidruma, kā arī pēc lielās cepšanas to atkal savest kārtībā. Liels palīgs tīrīšanas darbos būs šis padomu raksts, kurā izklāstīts ne tikai tas, kā efektīvi noberzt piedegušās un ar taukiem apķepušās restītes, bet arī kā notīrīt grila pamatni.

Atceries, ka uz grila var cept visu pēc sirds patikas – sākot ar sulīgiem šašlika gabaliņiem līdz krāsainiem dārzeņiem. Gardākās grilēšanas receptes vari atrast gardēžu portālā "Tasty", kur ir ne tikai gardākā šašilka receptes, bet arī padomi, kā izcept uz grila pēc iespējas sulīgāku gaļiņu, kas pati kūst uz mēles. Piemēram, šajā rakstā vari atrast 18 sulīga šašlika receptes grila sezonas atklāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!