Foto: Antra Kalniņa
Tie, kuriem mājvieta nav ārkārtīgi plaša, zina, ka īstā māksla ir mācēt praktiski izmantot nelielu telpu. Ne vienmēr mājvietās pietiek vietas, lai iekārtotu divas atsevišķas, piemēram, virtuvi un ēdamistabu, tāpēc nereti tās tiek apvienotas. Lai dotu tev iedvesmu, ka šīm telpām nebūt nav jāatrodas katrai atsevišķi, apkopojām interesantus variantus no dzīvokļiem tepat Latvijā.

Ja runājam par ēdamistabu, tad galvenais elements tajā ir galds, un tā izmēri parasti variē no ļoti lieliem līdz pat ārkārtīgi maziem. Gan telpas taupības, gan arī praktisku apsvērumu dēļ ēdamistabu un virtuvi ir pat labi apvienot, un to iespējams izdarīt patiesi ļoti stilīgi.

Labs variants mazās virtuvēs ir izmantot leti vai galdu, kuram viena mala ir pielikta pie sienas. Varētu šķist, ka tieši šādi tiek zaudēta sēdvieta, taču tiek atbrīvota telpa ēst gatavošanai un staigāšanai pa virtuvi. Katram jāizvērtē, kas konkrētajā gadījumā ir svarīgāks!

Mazi galdiņi piešķir telpai omulību, taču tādos gadījumos jāapsver lielākas viesistabas izveide, kurā uzņemt ciemiņus. Ja ciemos ierodas viesi, ar kuriem plānots ieturēt maltīti, visdrīzāk noderēs paliels viesistabas galds, uz kura nolikt ēdienus vai dzērienus.

Varianti, kā rīkoties šādā situācijā, ir daudz un dažādi, taču lielā mērā gala variantu ietekmē dzīvokļa īpašnieku skaits – ja pie galda pārsvarā katru vakaru sēž tikai divi cilvēki, tad mazs galdiņš virtuvē vai tās tuvumā ir tieši laikā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!