Foto: Shutterstock
Lai ierīkotu maksimāli ērtu un funkcionālu virtuvi, tev ir jāiepazīstas ar tā saucamo virtuves "Bermudu trijstūra" teoriju. Trīs svarīgākās virtuves zonas ir gatavošanas zona (plīts), produktu uzglabāšanas zona (ledusskapis) un mazgāšanas zona ( izlietne). Uzzini, kā izvietot šīs zonās, lai darbošanās jauniekārtotajā virtuvē nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus.

Ledusskapis

Izvēloties ledusskapja atrašanās vietu, ņem vērā, ka no tā izņemtie produkti nokļūst vai nu gatavošanas zonā vai izlietnē. Lai virtuves darbi ritētu raitāk, nevienai no trijstūra malām nevajadzētu būt pārāk garai, un ceļu nevajadzētu aizšķērsot mēbelēm vai citiem sadzīves priekšmetiem. Ja, piemēram, tavā virtuvē, visa sadzīves tehnika ir novietota pie vienas sienas, tad ledusskapi vajadzētu novietot pie pretējās sienas, pretim plītij vai izlietnei, tādējādi izveidojot darba zonas trijstūri.

Darba virsma

Trijstūra galapunktiem nevajadzētu atrasties arī pārāk tuvā attālumā. Ja iespējams, plānojot virtuvi, garāko trijstūra malu vajadzētu veidot starp ledusskapi un plīti. Malas garumam vajadzētu būt ne mazākam par 1,20 metriem.

Plīts

Gatavošanas laikā bieži rodas nepieciešamība izņemt produktus no ledusskapja, ielikt traukus izlietnē vai novietot tos uz darba virsmas, tādēļ nevienai no darba zonas trijstūra malām nevajadzētu būt garākai par trīs metriem.

Izlietne

Darbojoties virtuvē, bieži nākas mērot ceļu no ledusskapja līdz izlietnei, lai nomazgātu no ledusskapja izņemtos produktus, vai no plīts līdz izlietnei, lai nomazgātu netīros traukus. Pārvietoties būs daudz vieglāk, ja nebūs jāpārvar ceļā stāvoši šķēršļi. Tu vari ieekonomēt laiku, novietojot trauku mazgājamo mašīnu iespējami tuvu izlietnei,tādējādi maksimāli saīsinot noskaloto kaltu un pannu veicamo attālumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!