Foto: Publicitātes foto
Ēst gatavošana aizņem salīdzinoši ilgu laiku, taču lielākais prieks un gandarījums sajūtams brīdi, kad ēdiens likts galdā un sameistarotais nogaršots. Ēdamistabu iekārtojumi var būt daudz un dažādi, bet katrai no tām ir pozitīvi vērtējami sīkumi un detaļas, kam pieķert aci. Ieskaties "Tava Māja" piedāvātajā plašajā ēdamistabu interjeru klāstā un smelies idejas arī tu!

Parasti, kad gaidīti ciemiņi, namamāte un namatēvs parūpējas par mielastu, ar kuru cienāt savus viesus. Ēdamistaba ir gan vieta, kurā salīdzinoši ilgi uzturamies ikdienā, gan arī svētku dienās, bet, lai apetīte būtu laba, šai telpai jārada harmoniska aura.

Kāpēc gan ēdamistabu nevarētu ierīkot zem klajas debess? Ja telpa atļauj, tad uz priekšu, taču šeit jāņem vērā klimatiskie faktori. Neviens nav teicis, ka ēdamistabai jābūt arī ārkārtīgi lielai, tāpēc, ja tavai dzīvesvietai ir neliels balkoniņš, noliec kādu mazu galdiņu, pie kura ieturēt, piemēram, brokastu meistarojumu. Svaigā gaisā vienmēr garšo labāk!

Neskatoties uz to, vai ēdamistaba ir maza vai liela savos izmēros, tās galvenais un centrālais elements ir galds. Galdu izvēle mūsdienās kļuvusi plaša jo plaša, sākot ar nelieliem kvadrātveida un beidzot ap apļveida galdiem, ap kuriem sasēdināt vairāk nekā desmit cilvēku.

Arī krāsu lietojums ir daudzveidīgs, taču to izvēle parasti sakrīt ar pārējā dzīvokļa interjeru. Ja ēdamistaba pamatā ir gaišā krāsā, tad nereti būs kāds elements, kas tiks izcelts uz šī fona, piemēram, tumši krēsli, krāsaini svečturi vai krāšņas lustras. Ēdamistabas iekārtošanā un telpas izvēlē arī svarīgi novērtēt, kas cilvēkam, apsēžoties pie galda krēslā, pavērsies pretī.

Ieskaties galerijā, kā iekārtotas ēdamistabas apkārt zemeslodei!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!