Foto: Shutterstock
Ar taukiem un ēdiena paliekām notraipīta plīts virsma ir neizbēgama situācija katrā virtuvē. Ko izmantot, ja pa rokai nav neviena speciālā tīrīšanas līdzekļa?

Taukaini traipi ir vieni no visgrūtāk notīrāmajiem traipiem, taču ir dabiski līdzekļi, kas veiksmīgi spēs tos novērst, viens no tiem – dzeramā soda. Izbārsti sodu uz plīts, pievieno nedaudz ūdens un ļauj 30 minūtes tai ievilkties. Pēc tam notīri plīts virsmu ar kādu abrazīvu sūkli un ūdeni (keramiskai virsmai izmanto saudzīgu lupatu).

Ja mājas aptieciņā glabājas ūdeņraža pārskābe, vari izmantot arī to plīts virsmas tīrīšanai. Sajauc ūdeņraža pārskābi ar sodu un uzklāj uz netīrās virsmas. Atstāj masu ievilkties uz desmit minūtēm. Pēc tam uzvelc gumijas cimdus un ar sūkli noberz netīrumus. Noskalo ar siltu ūdeni.

Dzirdēts, ka arī ar kolu var lieliski novērst radušos traipus uz plīts virsmas. Uzlej uz traipiem kolu un ļauj tai ievilkties pāris minūtes. Pēc tam nomazgā virsmu ar siltu ūdeni un sūkli.

Ņem vērā! 

Vienalga, vai izmanto kādu no šiem tīrīšanas līdzekļiem vai kādu citu, jebkurā gadījumā ir jāļauj tam pāris minūtes iedarboties uz plīts virsmas. Ja mazgāsi un berzīsi traipus uzreiz, traipi tik ātri netiks novērsti.

Centies plīts virsmu noslaucīt pēc katras ēst gatavošanas reizes. Tas atvieglos tīrīšanas procesu, jo nebūs radušies piekaltuši un grūti iztīrāmi traipi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!