Foto: Shutterstock
Šie padomi gan neattiecas uz netīriem traukiem, bet gan nepatīkamas smakas uzsūkušiem pat tad, ja tie ir tīri. Kā novērst šo smaku ar mājās sastopamiem līdzekļiem un kā to pareizi darīt?

Ir cilvēki, kas izvairās gatavot zivju ēdienus tikai tāpēc, ka pēc tam ir grūti atbrīvot traukus un dēlīti no radītās smakas, taču zinot pāris metodes, nebūs vairs jāizvairās. Viens no veidiem, kā atbrīvoties no šīs smakas, ir kafijas biezumi, jo tie uzsūks sevī visu smaku. Ja smaka uzsūkusies pannā vai katlā, to var nomazgāt ar vieglu etiķa šķīdumu un pēc tam tās ietaukot, to pašu var darīt arī ar traukiem. Virtuves dēlītim zivju smaku var likvidēt arī ar citronu vai etiķi un mazgāšanu ar aukstu ūdeni. Zivju smaku no traukiem var novērst ar karstu sālsūdeni.

Ja gadījies, ka trauki uzsūkuši ķiploku vai sīpolu aromātu, to var novērst ar sālsūdens palīdzību.

Gadās, ka termosi uzsūc nepatīkamu aromātu, ja tas tā gadījies, jāievēro, lai tā uzglabāšanā vāks nebūtu cieši aizskrūvēts. Termoss vienmēr jāuzglabā pilnīgi tīrs un sauss, citādi liekais šķidrums ar laiku kļūs smacīgs. Lai likvidētu smaku termosā, izmanto etiķi.

Ja keramiskā vai porcelāna tējkanna pēc atvēršanas izgaro ne to patīkamāko aromātu, to var novērst ar kārtīgu izskalošanu un tad izslaucīšanu ar cukuru.

Ja plastmasas pusdienu kārbas un stikla trauki ir piesūkušies ar kādu ēdiena aromātu, izmazgā tos ar ūdenī šķaidītu etiķi (2l ūdens un 2 ēd.k. etiķis).

Rakstā izmantota informācija no M.Kalniņa grāmatas ''1000 vērtīgu padomu''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!