Foto: Shutterstock
Rudens sezonai raksturīgie āboli tiek pilnā sparā izmantoti kulināro šedevru gatavošanā, taču ir vērts apsvērt idejas realizēšanu par āboliem, kas papildināti ar svecēm. Mājīgam apgaismojumam un sezonai atbilstošai dekorācijai šī pamācība būs ļoti noderīga.

Nepieciešams:

  • Āboli;
  • Karote;
  • Sūnas;
  • Dekoratīvas ogas;
  • Svece;
  • Koka irbulītis;
  • Papīra nazis vai neliels virtuves nazis.
Foto: Shutterstock

Vispirms izvēlētajos ābolos, mazākos vai lielākos, jāizveido caurumi, kur ievietot sveces. Visērtāk to izdarīt ar papīra nazi (skatīt attēlu zemāk). Centies griezuma vietu veidot pavisam nedaudz lielāku par pašu sveci. Ja nepieciešams, pirms tam var iezīmēt kontūru ar pildspalvu.

Foto: Shutterstock

Kā nākamais solis ir ābola izgrebšana. Šim procesam noderēs karote, ar kuru izgrebt mīkstumu no augļa (skatīt attēlu zemāk). Grebuma vietai jābūt tik dziļai, lai sveci varētu stabili novietot.

Foto: Shutterstock

Pēc tam izgrebtajos caurumos ievieto sveci un gar malām iespraud sūnu un dekoratīvas puķes vai zariņus (skatīt attēlu zemāk). Vieglāk nostiprināt un iespraust gar ciešajām malām šos dabas materiālus būs ar koka irbulīti.

Foto: Shutterstock

Iedvesmai!

Šo pašu ideju var izmantot, izgrebjot nelielus ķirbjus.

Interesanti izskatīsies, ja ābolā, ķirbī vai kādā citā auglī izgrebtajā vietā tiks ielieta izkausēta sveces masa un tad ielikta pa vidu dakts. Šāds noformējums noteikti būs vēl oriģinālāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!