Trauslo glāžu un trauku mazgāšana

Kristāldzidri un spoži – īsa pamācība smalko trauku mazgāšanā
Foto: Shutterstock

Vai tās būtu šampanieša vai vīna glāzes, svētkos tās, izņemtas no plauktiem, noteikti jānospodrina un jānomazgā. Glāzes ieteicams vienmēr mazgāt ar rokām, un šeit piekritīs visi trauku ražotāji, ka trauku mazgājamā mašīna greznajām glāzēm un citiem traukiem nenāk par labu. Starp citu, ne tikai trauslākajām glāzēm jāievēro īpaša vērība mazgāšanā, arī biezāka stikla glāzes, kurās parasti pasniedz kokteiļus, jāmazgā rūpīgi – ar rokām, siltu ūdeni (nekādā gadījumā karstu), jo tikai tad glāzes saglabās savu spožumu.

Trauku ražotāji stikla mazgāšanai vienmēr iesaka izmanot jaunu, tīru un mīkstu sūkli, jo lietojot veco, pat ar mazgājamiem līdzekļiem uz virsmas var palikt tauku nospiedumi, kas neļaus perfekti nomazgāt traukus. Vienmēr atceries, ka ūdenim jābūt siltam, ne karstam, taču šauru glāžu mazgāšanai, kuru apakšdaļai ar pirkstiem nevar piekļūt, izmanto plānu lupatiņu un kādu koka lāpstiņu vai karoti, ar ko aizsniegt galu un izberzēt sakrājušos netīrumus.

Jebkuru citu trauku mazgāšanā var izmantot efektīvu spožuma atgūšanas metodi ar citronu. Ja trauki laika gaitā kļuvuš blāvi un nespodri pat tad, ja tie nomazgāti, tad iesmērē traukus no abām pusēm ar sulīgu citrona daivu, atstāj nedaudz ievilkties un tad noskalo.

Tags

Trauku mazgāšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form