Foto: Shutterstock
Ja ēdiena gatavošana mājās nav tikpat reti sastopama kā saule zilās debesīs Latvijas vasarās, tad plīts tīrīšanas pienākums ir tikpat regulārs kā grīdas uzkopšana.

Tā kā plīts virsmu skar dažādi pleķi, sākot no taukainām mērcēm, beidzot ar piedegušu cukuru, tīrīšana ir krietni apgrūtināta un ar ūdenī iemērktu lupatiņu nepavisam nebūs līdzēts. Kā tikt galā ar traipu nomazgāšanu no virsmas, kā atgūt spožumu degļiem un režģiem? Kermaiskās plīts virsmas īpašniekiem ar tīrīšanu jāsaskaras pat vēl biežāk, un šeit noderēs ierosinājumi ātrākam darba solim. Lūko pēc padoma un nospodrini virtuves pavardu! Ņem vērā – jo biežāk tīrīsi plīts virsmu, jo vieglāk notīrāmi būs traipi.

Bet, ja regulārā plīts tīrīšana ir apnikusi, aizlienē ideju par plīts noklāšanu ar foliju, un tā nebūs jāmazgā itin nemaz. Ja ne ikdienā, tad reizēs, kad gatavo ēdienu, kas jo īpaši iet pāri katla malām, šī pieeja noderēs.

Lai raits mājas solis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!