Foto: Shutterstock
Ja jūs izmantojat kafijas dzirnaviņas ne tikai kafijas samalšanai, tad jūs noteikti zināt, ka gar dzirnaviņu malām sakrājas malto produktu atlikumi, kurus ar ūdeni it nemaz nav ieteicams tīrīt nost. "Tava Māja" skaidro, kāpēc lielisks palīgs kafijas dzirnaviņu tīrīšanā ir nevārīti rīsi.

Rīsi ir unikāls produkts, kuru var pielietot ne tikai gardu maltīšu pagatavošanā, bet tas būs arī palīgs, lai atbrīvotos no produktu atlikumiem un aromātiem, kas ir kafijas dzirnaviņās, uzsver portāls "Furnish home". Rīsi arī labi uzsūc mitrumu, jo ne velti tajos mēdz likt arī ūdenī iekritušus telefonus vai lietū salijušus fotoparātus.

Nav nozīmes tam, kādus rīsus jūs izvēlaties, jo derēs arī tie, kas ir virtuves skapītī! Galvenais, lai tie ir nevārīti.

Nevārītus rīsus jāsamaļ pāris sekundes, bet, kad tie kļuvuši pulverveida konsistencē, tad tos jāizkrata no dzirnaviņām. Īpaši netīrām dzirnaviņām šo paņēmienu nepieciešams atkārtot vairākas reizes pēc kārtas. Pēc tam ar sausu drānu izslauka dzirnaviņas un notīra vāciņu. Ja nav paredzēta malšana, tad iebērtos rīsus var atstāt kaut uz nakti vai pat vairākām dienām. Šo metodi var izmantot reizi nedēļā, reizi divos vai trijos mēnešos vai arī pēc katras kafijas dzirnaviņu lietošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!