Kāpēc kafijas dzirnaviņās vajadzētu bērt rīsus?

Kāpēc kafijas dzirnaviņās vajadzētu bērt rīsus?
Foto: Shutterstock

Ja jūs izmantojat kafijas dzirnaviņas ne tikai kafijas samalšanai, tad jūs noteikti zināt, ka gar dzirnaviņu malām sakrājas malto produktu atlikumi, kurus ar ūdeni it nemaz nav ieteicams tīrīt nost. "Tava Māja" skaidro, kāpēc lielisks palīgs kafijas dzirnaviņu tīrīšanā ir nevārīti rīsi.

Rīsi ir unikāls produkts, kuru var pielietot ne tikai gardu maltīšu pagatavošanā, bet tas būs arī palīgs, lai atbrīvotos no produktu atlikumiem un aromātiem, kas ir kafijas dzirnaviņās, uzsver portāls "Furnish home". Rīsi arī labi uzsūc mitrumu, jo ne velti tajos mēdz likt arī ūdenī iekritušus telefonus vai lietū salijušus fotoparātus.

Nav nozīmes tam, kādus rīsus jūs izvēlaties, jo derēs arī tie, kas ir virtuves skapītī! Galvenais, lai tie ir nevārīti.

Nevārītus rīsus jāsamaļ pāris sekundes, bet, kad tie kļuvuši pulverveida konsistencē, tad tos jāizkrata no dzirnaviņām. Īpaši netīrām dzirnaviņām šo paņēmienu nepieciešams atkārtot vairākas reizes pēc kārtas. Pēc tam ar sausu drānu izslauka dzirnaviņas un notīra vāciņu. Ja nav paredzēta malšana, tad iebērtos rīsus var atstāt kaut uz nakti vai pat vairākām dienām. Šo metodi var izmantot reizi nedēļā, reizi divos vai trijos mēnešos vai arī pēc katras kafijas dzirnaviņu lietošanas.

Source info

DELFI Tava Māja


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl


Tava Māja iesaka