Lai spīd un laistās: efektīvas metodes cepeškrāsns tīrīšanā
Foto: Shutterstock

Virtuve nudien nav iedomājama bez cepeškrāsns, jo tur top gardi kārumi – sulīgas vistas, kārdinošas ābolu plātsmaizes un ne tikai. Pēc kārtīgas gatavošanas cepeškrāsns mēdz pamatīgi aizķept ar ēdiena kripatiņām un eļļas kārtu, tāpēc "Tava Māja" ir sarūpējusi virkni ar tīrīšanas padomiem, kas atvieglos cepeškrāsns uzkopšanu.

Cepeškrāsns tīrīšana nav no vieglākajiem darbiņiem – tam noteikti daudzi piekritīs. Pieķepuši tauki uz virsmām ir krietns izaicinājums, bet viss ir vēršams par labu! Protams, šo likstu labāk novērst tad, kad tauki ir tikko izlijuši vai drupatas izbirušas, jo tad ēdiens vēl nav sācis piedegt.

Talkā vari ņemt ne tikai tīrīšanas līdzekļus, kas nopērkami veikalā, bet arī vari aizlienēt līdzekļus, kas ir jau mājās, piemēram, sāli, dzeramo sodu vai pat citronu. Vai zināji, ka sāls palīdzēs likvidēt deguma smaku, kas radusies cepeškrāsnī, bet efektīvs palīgs tauku noņemšanā no cepeškrāsns durtiņām būs soda. Kā tīrīt cepeškrāsns durtiņas ar sodu, lūko šeit.

Ķeries klāt tīrīšanas darbiem, lai cepeškrāsns atkal spīdētu un laistītos!

Source

DELFI Tava Māja

Tags

Virtuve Virtuves gudrības
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form