Kā vēsta "Apple", "komforta temperatūra" viņu ražotajiem mobilajiem rīkiem ir no 16 līdz 22 grādiem pēc Celsija, bet absolūtais minimums - 0 grādi. Savukārt viss, kas "atrodas zem nulles", atbilst grafikam "pārāk auksti".

Situācija ar "Makbukiem" līdzīga, tikai šajā gadījumā "pārāk auksti" ir jau +10 grādu temperatūrā.

Temperatūra, kas pārsniedz 35 grādus - pārāk augsta jebkuriem viedajiem rīkiem - pavadošajā tekstā "Apple" brīdina, ka ierīces izmantošana var neatgriežami sabojāt bateriju.

Tie, kuri ar saviem "iPhone" bijuši patiesi karstās zemēs, apstiprinās, ka telefons sniedz brīdinājuma signālu un nekavējoties izslēdzas, ja atrodas patiešām lielā peklē. Acīmredzot, līdzīgs mehānisms nostrādā arī pretējā situācijā - temperatūrā, kas "nokrīt" zem nulles.

Visnotaļ ļauni komentē viens no "Gawker" autoriem - izgatavojot savu produktu korpusus, "Apple" inženieri nemaz nav domājuši par lietotājiem - viens vienīgs alumīnijs.

To, ka liela daļa "Apple" lietotāju dzīvo ievērojami siltākās vai aukstākās vietās, inženierus un kompānijas vadību vispār neinteresē. "Ja Džonatans Aivs ("Apple" dizaina daļas direktos) no rītiem pamostos un rokās turētu savu "iPad" tā, it kā tas būtu tikko no saldētavas izņemts cālis, vai planšetdatorus veidotu no pavisam cita materiāla?" retoriski vaicā autors.

Tomēr pārāk auksts korpuss - tas ir tikai neērtības jautājums. Savukārt, ja jūsu telefons zaudē jebkādus sakarus ielas vidū, turklāt, kā likums - pašā nepiemērotākajā brīdī, tas var kļūt par dzīvības un nāves jautājumu.

"Apple" fani var ilgi un dikti mēģināt pierādīt, ka "pie vainas akumulatori", ka ""Apple" nav vainīgi", bet patiesība ir tajā, ka pat "Android" viedtālruņi, kas uzražoti turpat Ķīnā blakus konveijerā, neatļausies izslēgties pat ļoti spēcīgā salā. Tādi, lūk, viņi dīvaiņi.