1. Nomainiet visas paroles

Daudzi cilvēki izmanto vienu un to pašu paroli (vēl biežāk par paroli kalpo tas pats lietotājvārds) visām mājaslapām un servisiem. Lieki piebilst, ka tas ir bīstami. Hakeri regulāri uzlauž dažādas mājaslapas un zog lietotāju informāciju, ieskaitot lietotājvārdus un paroles. Pēc tam "katram gadījumam" šīs pašas paroles tiek notestētas arī citiem jūsu profiliem, piemēram, e-pastam.

Tādēļ katra servisa parolei jābūt unikālai. Pašsaprotami, ka visu iegaumēt nav iespējams, tāpēc jāpievērš uzmanība paroļu menedžeriem, kas viegli atrisina šo problēmu. Mēs rekomendējam "RoboForm", kā arī citus noderīgus rīkus: "LastPass", "1Password", "Dashlane".

Ja jūs nomāc slinkums vai atruna "man nav laika", izstrādājiet vismaz vienas un tās pašas paroles izmantošanas sistēmu. Piemēram, pielieciet kādu "lieku" burtu no tā paša servisa nosaukuma. Pieņemsim, "Delfi" variantā parole "12345" būs "d12345", bet "Gmail" - "g12345". Un, jā, paroli "12345" mēs parādam tikai kā piemēru. Patiesībā šādas paroles izmantošana ir drausmīgākā ideja, kas jums var ienākt prātā.

2. Pieslēdziet divu pakāpju autorizācija

Kas ir divu pākāpju autorizācija, zinās jebkurš internetbanku lietotājs Latvijā. Tas ir tad, kad jums lūdz ievadīt ne tikai lietotājvārdu un paroli, bet arī speciālu kodu. Kods var glabāties uz kodu kartes, bet var arī pienākt īsziņas veidā. Vairāki lieli servisi labprāt atsūta īsziņu Latvijas iedzīvotājiem, tāpēc "atlaides" uz "provincialitātes" rēķina nenostrādās.

3. Saglabājiet darbvirsmu kārtībā

Katrs elements uz darbvirsmas (desktop) palēnina sistēmu (īpaši "makbukiem"), tāpēc ir vērts beidzot ieviest kārtību. Lai to izdarītu vienkāršāk, sašķirojiet ikonas ar labās peles klikšķi uz darbvirsmas un izvēlieties iespēju "Sort by". Savukārt "makbukiem" šī pati iespēja atrodas izvēlnē - "Arrange by".

4. Uztaisiet bilžu rezerves kopijas

Vai jūs esat aizdomājušies par to, kas būtu, ja pazaudēsiet savu viedtālruni ar visām tajā esošajām bildēm? Īstais laiks apdomāt! Programmas kā, piemēram, Google Photos un "Flickr" piedāvā bezmaksas vairāku gigabaitu atmiņu šādai procedūrai. Protams, ir arī citi servisi - "iCloud", "Dropbox" (redakcijas izvēle) vai "Google Drive". Īstais laiks pieslēgties un sākt izmantot "dzīvi mākoņos"!

5. Iztīriet austiņas

Jebkuras plastmasas austiņas nepieciešams periodiski iztīrīt. Ja nav vēlēšanās tērēties speciāliem šķīdumiem, derēs arī vecais labais spirts un vates kociņi, bet zobu bakstāmie palīdzēs piekļūt pašām šaurākajām šķirbām.

6. Apsoliet sev vērt vaļā mazāk cilņu

Cilnes interneta pārlūkprogrammā - lielākais cilvēces sasniegums, īpaši tos mīl datora operatīvās atmiņas tirgoņi. Protams, tie laimīgie, kam ierīcē ir 8 GB un vairāk RAM, vispār vairs neaizdomājas par to, cik atmiņas "apēd" 20 atvērtas cilnes, bet, lūk, pārējie...

Labākais problēmas risinājums, mūsuprāt (izņemot operatīvās atmiņas iegādi), ir izmantot "OneTab" "Chrome" un "Firefox" paplašinājumu. Efektīvi un galvenais - bez maksas.

7. Izdzēsiet visu lieko no sava viedtālruņa

Vispirms nosakiet, kas "apēdis" visvairāk ierīces atmiņas.
"Android" telefoniem- "Settings" > "Storage".
"iPhone" - "Settings" > "General" > "Storage & iCloud Usage" > "Manage Storage".

Daudzas aplikācijas piedāvā izdzēst lieko šajā pašā ekrānā, bet ne visas. Pārbaudiet katru programmu (ieskaitot standarta pārlūku, "iMessenger", "Google Chrome" utt.). Kā likums, foto un video aizņem visvairāk vietas, un to šķirošana var jūs izklaidēt ziemīgajos satiksmes sastrēgumos.

"Android" palielināt atmiņu ir vienkāršāk par vienkāršu - vienkārši ieliekot "SD" karti (ja to, protams, var izdarīt). Bet pēcāk aplikāciju iestatījumos vienkārši visu pārvietojiet uz kartes atmiņu.

8. Neizmantojiet viedierīces gultā

Jaunais gads - jauna iespēja apsolīt sev, ka tagad vairs uz gultu līdzi nevilksiet līdzi visādas "drazas", kā, piemēram, klēpjdatorus, planšetdatorus vai viedtālruņus.

Kāpēc nē un ar ko tie ir slikti? Fizioloģiskā līmenī - gaisma (jebkura, tostarp arī no ekrāna) traucē melatonīna izstrādē, kas atbild par to, lai cilvēks nomierinātos un sajustu miegainību.