Lai sastādītu 2015. gada atskaiti, kompānijas speciālisti izanalizējuši vairāk nekā 2 miljonus paroļu, kas "noplūda" tīklā līdz ar uzlauztām dažādu servisu un kompāniju datu bāzēm. Tātad atskaites pamatā izmantotas īstas lietotāju paroles.

Topa pirmais divnieks, salīdzinot ar 2014. gadu, nav izmainījies, bet "visuzticamākā" parole "12345678" no trešās vietas izbīdīja "12345". Šādas izmaiņas varētu būt skaidrojamas ar to, ka arvien vairāk kompāniju pieprasa kā minimums 8-rakstzīmju paroles.

Acīmredzot, ļoti daudziem šķiet, ka, ja izmaina "o" uz "0", tad parole būs krietni drošāka - tik daudziem, ka "passw0rd" iekļuvis topā, turklāt ne gluži pēdējā vietā.

Protams, arī popkultūras tendences atradušas savu atspulgu parolēs. Šogad īpaši iezīmējas "starwars", "solo" un "princess" - tieši no "Zvaigžņu kari: Spēks mostas".

Kāpēc slikti izmantot populāru paroli? Jo ļaundari darbojas ar izlases metodi - pirmkārt, izvēloties tieši populārākās un primitīvākās paroles.

Lūk, ilgi gaidītie topa rezultāti:

Noslēgumā pāris padomi:

  • Izmantojiet paroli kā minimums ar 12 simboliem, ieskaitot burtus, ciparus un speciālos simbolus.
  • Neizmantojiet vienu un to pašu paroli dažādās mājaslapās
  • Izmantojiet paroļu menedžerus kā, piemēram, "SplashID" un "LastPass" uzglabāšanai, organizācijai un pieejas nodrošināšanai no dažādām ierīcēm.