raksta "MacRumors", Tomas S. Ross iesniedzis Dienvidfloridas apriņķa tiesā prasību pret "Apple", apgalvojot, ka viedtālruņi "iPhone", pleijeri "iPod", planšetdatori "iPad", pārkāpj viņa tiesības ar 1992. gadā veikto izgudrojumu "Elektroniskā Nolasīšanas Ierīce" (Electronic Reading Device, ERD).

Pēc Rossa idejas, viņa ierīce bija paredzēta, lai "lasītu vēsturi, jaunumus, pētītu bildītes, prezentācijas un filmas uz sensora displeja". Tāpat viņš iedomājās arī par sakaru funkciju: telefonu un iebūvētu modemu. Turklāt ERD lietotājiem būtu iespēja arī glabāt dažādus materiālus gan iebūvētā, gan ārējā atmiņā.

1992. gada novembrī viņš iesniedza lūgumu par patentu un to arī saņēma, bet 1995. gada aprīlī ASV Patentu un preču zīmju birojs anulējis dokumentu, jo Ross tā arī nebija veicis maksājumu. Tomēr neraugoties uz to, 2014. gadā ASV Autortiesību birojs reģistrēja viņa tehniskos zīmējumus.

Prasībā pret "Apple" Tomas S. Ross apgalvo, ka kopš brīža, kad "Apple" sākuši ierīču tirdzniecību ar prefiksu "i", viņš guvis "stipru un neatgriežamu traumu, kas nav izmērāma vai kompensējama naudas izteiksmē". Tiesa, viņš gatavs pieņemt no "Apple" desmit miljardus ASV dolāru lielu kompensāciju, kā arī 1,5% no "iPhone", "iPad" un "iPod" tirdzniecībā iekasētās naudas visā pasaulē.

Ja tiesa izlems pieņemt prasību izskatīšanai, "strīda" turpmāko gaitu starp "Apple" un Rosu nolems zvērinātie – 12 vienkārši Floridas iedzīvotāji, gluži tāpat, kā pats Tomas S. Ross.