Piedāvājam izlasi ar secinājumiem par "Windows 10" operētājsistēmu no dažādiem ārvalstu medijiem. Lai arī kopumā visi mediji pozitīvi izsakās par "Microsoft" jauno operētājsistēmu, daži no tiem aicina ar atjauninājumu nedaudz nogaidīt –, kad zemā starta putekļi būs nosēdušies.

"The Verge":
""Windows 10" ir ļoti aizraujošs. Es vairs reti pieskaros savam "MacBook Air", jo kvalitatīva ierīce (kāds ir jaunais "Dell XPS 13") kombinācijā ar "Windows 10" ir bauda lietot. Man patīk virziens, kurā "Microsoft" ved "Windows 10", ņemot vērā lietotāju atsauksmes un idejas. Tas ir labākais veids, kā noslīpēt "Windows" operētājsistēmu, lai cilvēkiem to būtu patīkami lietot, nevis viņiem to vienkārši uzspiež."

"Engadget":
"Ir patīkami, ka beidzot var rekomendēt "Windows" jaunāko versiju bez nekādām atrunām. Ja jums šobrīd ir "Windows 7" vai "8" dators, nav nekāda pamata neizmantot "Microsoft" piedāvātā bezmaksas atjauninājuma priekšrocības. Un, ja gadījumā jums ir vecs dators, uz kura nav pat "Windows 7" vai "8", ir īstais brīdis nopirkt jaunu."

"PCWorld":
"Kāds ir mūsu slēdziens? Noteikti lejupielādējiet to! Ne tikai tāpēc, ka tas ir par velti vairumam datorlietotāju, bet arī tāpēc, ka tas ir būtisks uzlabojums salīdzinājumā ar līdzšinējām "Microsoft" operētājsistēmām. Visu cieņu "Microsoft" kompānijai, ka tā no "balto apkaklīšu" uzņēmuma kļuvusi personiskāka un atsaucīgāka, kas iepriekš tai pietrūka. Ja būs kādas problēmas –, un tādas ir –, esam pārliecināti, ka "Microsoft" tās novērsīs."

"Re/code":
""Windows 10" beidzot vairumam datorlietotāju, kuri joprojām izmanto "Windows 7", sniegs pazīstamu, bet pilnveidotu pieredzi. Tomēr, šo atjauninājumu piedāvājot par velti, "Microsoft" samazinās nevis palielinās pieprasījumu pēc jauniem datoriem – vismaz īstermiņā. "Windows 10" ir solīda operētājsistēma, kura patiks visiem tiem, kuri jau izmanto "Windows". Tomēr mēs neieteiktu atjaunināties uz to, kamēr pirmās "blusas" nav izķertas."

"ZDNet":
"Man "Windows 10" patīk daudz vairāk nekā savā laikā "Windows 8" un "8.1". Tomēr neesmu pārliecināts, vai to jau tagad likšu uz sava galvenā datora – 22 collu "Dell Optiplex" bez skārienjutīgā ekrāna."

"Wall Street Journal":
"Ir vērts atjaunināties no "Windows 8" kaut vai uzlabojumu dēļ. Un ir vērts atjaunināties uz "Windows 10", ja, tāpat kā es, joprojām izmantojat "Windows 7" uz sava primārā datora. Jums patiks jaunais meklēšanas rīks. Tas spēj to, ko citas operētājsistēmas nespēj, piemēram, atpazīst jūsu seju un neliek jums ievadīt paroles. Tas jums mutiski atbildēs, kad iesauksieties "Hey, Cortana"."

"CNN":
""Windows 10" ir lejupielādēšanas vērts. Tas ir bezmaksas un tas ir daudz labāks nekā tas, ko lietojat šobrīd. Un, ja kādu iemeslu dēļ jums tajā kaut kas nepatiks, "Microsoft" vēlas to uzzināt, lai padarītu "Windows 10" jums labāku jau tuvākajā laikā."

"New York Times":
"Ņemot vērā sākotnējās nepilnības un virtuālā asistenta "Cortana" nekonsekvenci, kā arī to, ka programmu izstrādāji vēl tikai pielāgo savu piedāvājumu "Windows 10" operētājsistēmai, ir vēl noteikts ceļa posms ejams līdz "Windows 10" kļūs par vispusīgi labu atjauninājumu. Tomēr uzlabojumi drošībai, tāpat kā jau pazīstamā saskarne (interfeiss), ir pamats atjauninājumu izmantot agrāk nekā vēlāk, īpaši, ja šobrīd lietojat "Windows 7", kas drošības ziņā atpaliek no jaunākajām operētājsistēmām."

"LaptopMag":
""Windows 10" piedāvā būtiskus uzlabojumus salīdzinājumā ar "Windows 7" un "8". Ar daudz ātrāku ielādes un atmošanās laiku, "Cortana" palīdzīgo roku un ērtu pārslēgšanos no skārienjutīgās uz tradicionālo perifēriju vidi jaunā operētājsistēma nodrošina vairākus iemeslus atjaunināties. Tāpat kā citu operētājsistēmu būtisku atjauninājumu gadījumā, arī šeit pastāv neliels problēmu risks debijas laikā. Jauniņie un ierindas lietotāji varētu nogaidīt nedēļu vai divas pēc debijas, kad putekļi nosēdīsies un pirmās problēmas tiks novērstas. Vai jūs vēlaties atjaunināt datoru tūlīt, vai tomēr nogaidīt, mēs jebkurā gadījumā iesakām jums pāriet uz "Windows 10" tuvākajā nākotnē, jo tiksiet atalgoti ar vislabāko "Windows" pieredzi līdz šim."

"CNET":
"Tas, ko šobrīd saņemam, ir ātra un daudzfunkcionāla operētājsistēma, kas ir tikpat laba kā mājās datoram, tā arī "Microsoft Surface" planšetdatoram. "Windows 10" dara visu, ko no tā cerat, un nodrošina visus tos uzlabojumus, kurus gaidījāt no "Windows 8". Gan "Edge" interneta pārlūkam, gan "Cortana" virtuālajam asistentam vēl ir ceļš ejams, lai sasniegtu tādu digitālo dzīves līmeni, kādu nodrošina "Google". Neskatoties uz to, spēju novērtēt jauninājumu ar balsi diktēt e-pasta vēstules un vaicājumus savam datoram. Un tad vēl cena: bez maksas tiem, kuri atjauninās no "Windows 7" vai "8"."

"Neowin":
""Windows 10" ir operētājsistēma, kurai ir gaiša nākotne. Un pat ja tā nav absolūti perfekta jau šodien, tās uzlabojumi ir pārliecinošs arguments atjauninājumam. "Microsoft" ir apzinājies vairumu līdzšinējo nepilnību un ir atgriezis ierasto darbvirsmu, tostarp ar modernajām "flīzēm", virtuālo asistentu "Cortana", informācijas centru, modernu interneta pārlūku "Edge" un saskarni, kuru lietotājs var viegli pielāgot savai gaumei. Un tas viss kļūs tikai labāks!"

"WinBeta":
"Mana pieredze ar "Windows 10" ir bijusi tikai pozitīva, izņemot dažus "gļukus", kuri ir pašsaprotami relīzes pirmajās dienās. Laba darbvirsmas pieredze ir viss, uz ko cerēju kopš "Windows 8.1" debijas."

"Yahoo":
"Ar "Windows 10" operētājsistēmu "Microsoft" atgriežas pie veselā saprāta. "Windows 8" bija liela kļūda, un "Microsoft" to tagad atzīst. Ar "Windows 10" šī ēra ir beigusies. Jaunajā operētājsistēmā saskarne ir loģiska un saprātīga. Tās dizains vairs neliks jums sist pieri pret galdu, cenšoties saprast, ko gan "Microsoft" ir pīpējis. Pusotram miljardam cilvēku, kuri, pēc "Microsoft" plāniem, savām ierīcēm uzstādīs "Windows 10", šis saprātīgais risinājums būs milzīgs laika ietaupīšanas un produktivitātes uzlabošanas rīks."