Pirms tam gan atgādināsim, ka, ja jūs vēl neesat izmantojuši iespēju bez maksas atjaunināt operētājsistēmu uz "Windows 10", jums ir palikusi tikai šodiena – līdz 29. jūlijam.

"Windows Ink"

"Tinte", iespējams, ir pati spilgtākā "Windows 10" funkcija.

"Edge" pārlūkprogrammas lietotāji jau nedaudz iepazinušies ar "zīmētāju", bet tagad tā būs pieejama kā atsevišķa funkcija visā OS. Iespējams paņemt pelīti (vai irbulīti (t.s. stailusu), ja jums pieder "Surface Book") un no sirds izzīmēties ar kursoru, atstājot pierakstus speciālās programmās vai vienkārši ekrānuzņēmumos. Īpaši hipsterīgi izskatās līnijas, kas ļauj rakstīt un zīmēt taisni.

"Windows Ink" atbalstošo aplikāciju būs iespēja atrast "Windows Store" atsevišķā sadaļā, kas tā arī saucas: "Apps for Windows Ink"

Paplašinājumi un jaunās "Microsoft Edge" funkcijas

"Microsoft Edge" pārlūkprogrammā, kas aizstājusi "Internet Explorer", parādīsies arī interneta pārlūka spraudņi (plug-in), līdzīgi kā "Chrome" un "Firefox". Turklāt būs iespēja "piespraust" atvērtas cilnes un saņemt ziņojumus par jaunumiem no "Windows 10 Action Center".

Tāpat "Microsoft" ziņo, ka, izmantojot "Edge", klēpjdatori tērēs par 70% mazāk enerģijas nekā tad, ja izmantoti "alternatīvi pārlūki".

Dažādi uzlabojumi saskarnē

Pēc 2. augusta "Windows 10" saskarnē parādīsies "nakts režīms", kas ne tikai nomainīs logu krāsu, bet arī fonu – ideālais variants tiem, kuri bieži strādā naktīs.

Uzlabojumi sasnieguši arī "Action Center" (tā mistiskā vieta, kur parādās visi ziņojumi par jaunumiem). Tagad jūs varēsiet izmanīt ātros uzstādījumus, kas pieejami 14 dažādos variantos. "Microsoft" tāpat uzlaboja sistēmas pulksteni, pievienojot kalendāru ar notikumiem, ar noteikumu, ka izmantosiet kalendāru kādā no "Microsoft" aplikācijām.

Ja jūs izmantojat "Windows 10" uz planšetes, būsiet priecīgi uzzināt, ka pēc 2. augusta parādīsies iespēja automātiski noslēpt uzdevumu paneli, kas ļaus izmantot visu ekrānu nepieciešamajām programmām.

Ja ielogojoties PIN kods ar četriem cipariem šķitis par vienkāršu, tad pēc 2. augusta šo kodu varēs padarīt garāku.

Visbeidzot, ja uz datora uzstādītas vairākas skaņas kartes, kuras izvada skaņu dažādām ierīcēm(piemēram, skaļruņos un austiņās), tad pēc 2. augusta mainīt atskaņošanas avotu varēs ar diviem pelītes klikšķiem – uzspiežot uz skaļuma regulatora un izvēloties nepieciešamo sarakstā.

"Windows Hello" aplikācijās un mājaslapās

"Windows Hello" – funkcija, kas pieejama datoros ar augstas izšķirtspējas video kamerām. Tā ļauj pieslēgties OS, vienkārši parādot savu seju kamerai.

Jau sākot ar 2. augustu, varēs aizmirst par apnicīgajām parolēm. Vai to varētu nosaukt par burtu un ciparu paroļu norieta ēru?

"Bash"

Šī funkcija noteikti iepriecinās profesionāļus! "Windows 10" pēc 2. augusta parādīsies pats īstākais komandcentrs "UNIX"! Iespējams, tieši tas jūs samierinās ar šo OS?

Projicēšana uz datora

"Project to PC" – funkcija, kas ļauj translēt attēlu no viena datora uz otru ar noteikumu, ka abas ierīces tiek vadītas ar "Windows 10" (jā, no telefona arī varēs). Ideāls risinājums situācijās, kad kolēģiem nepieciešams parādīt kaut ko, bet dalīties ar šo failu nedrīkst. Arī mācību nolūkos šāda lieta noderēs.

Jauna "Skype" aplikācija

Smiesieties, bet līdz ar "Windows 10 Anniversary Update" parādīsies vēl viena "Skype" versija "Windows" ierīcēm! Labi, joks – "Microsoft" vienkārši izlēmuši kardināli izmainīt to, kas tik neveikli mētājas "Windows" aplikāciju veikalā.

Pagaidām gan tā atrodas "beta" stadijā, bet, baumo, ka strādā krietni ātrāk, integrēta "Messaging" aplikācijā un vispār tiek uzskatīta par "nākotnes Skype". Kas grib pamēģināt – laipni lūdzam!

Paziņojumu sinhronizācija viedtālrunī

Ja jūs kādreiz esat dusmojušies par to, ka, sēžot pie datora, jums regulāri nākas pārbaudīt, ko tas telefons atkal no jums vēlas, tad priecājieties – "Windows 10 Anniversary Update" palīdze "Cortana" atļaus jums translēt visus paziņojumus no viedtālruņa uz kādu citu ierīci. Protams, ar noteikumu, ka ierīce strādā ar "Windows" vai "Android".