Planšetdatora dizains veidots ASUS Zen dizaina valodā, un, lai arī tā korpuss izstrādāts no plastmasas (ar ādai raksturīgu rievojumu), ierīce kopumā izskatās solīda. Metāliskā josla, kas pa perimetru apjož ekrānu, to padara pat elegantu. Ierīcei ap ekrānu ir šauras apmales, tieši tik platas, lai ierīci varētu ērti noturēt rokā. ASUS ZenPad 10 ir nopērkams trīs izteiksmīgās krāsās – baltā, melnā un bēšā.

Ierīces 10.1 collu IPS LCD displeja 1280x800 pikseļu izšķirtspēja atbilst ierīces cenai, taču kopumā tas ir pietiekami košs, ar plašu, līdz pat 178° skata leņķi un pārklāts ar Corning Gorilla Glass aizsargstiklu. Planšetdatorā iestrādāta ASUS Tru2Life attēla apstrādes tehnoloģija, kas līdzīgi kā dārgiem televizoriem rūpējas par to, lai uz displeja tiktu izvadīts maksimāli reālistisks attēls ar precīzāku kontrastu, augstāku asumu un detalizācijas pakāpi. Pateicoties šai tehnoloģijai, labi saskatāmas būs pat pašas smalkākās detaļas. Displejam ir iebūvēta automātiskā apgaismojuma regulācija, tāpēc tas būs labi saskatāms arī spožos Saules staros. ASUS Bluelight Filter parūpēsies par to, lai mazinātu nevēlamo zilo apgaismojumu, kas naktīs mums zog miegu. Savukārt, ASUS TruVivid tehnoloģija uzlabo skārienjūtīgā ekrāna reakcijas rādītājus, kā arī nodrošina lielāku ekrāna virsmas optisko caurspīdīgumu (>94%) un skaidrāku, spilgtāku krāsu attēlojumu.

ASUS inženieri ir parūpējušies par to, lai šis planšetdators skanētu īpaši labi. Tā priekšpusē ir izvietoti skaļi un kvalitatīvi stereo skaļruņi un ZenPad 10 ir pasaulē pirmais planšetdators, kas aprīkots ar DTS-HD Premium Sound tehnoloģiju. Tā skanējumu padara telpisku un tehnoloģijas efekts būs saklausāms arī klausoties mūziku austiņās.

Planšetdators ir aprīkots ar 2 megapikseļu priekšējo kameru, ko varēsim izmantot video zvanu veikšanai un 5 megapikseļu aizmugurējo kameru. Ar tās iespējām būs pietiekami, lai ātri piefiksētu mums apkārt notiekošo gan fotogrāfiju, gan video formātā. Ierīci darbina jaudīgs Intel Atom četrkodolu procesors un ar tā jaudu pietiks pat diezgan prasīgu spēlīšu darbināšanai. ASUS ZenPad 10 ir aprīkots ar 8 GB, 16 GB vai 32 GB iebūvēto atmiņu, ko var paplašināt ar microSD atmiņas kartēm vēl par 64 GB. Un tas jau ir ikdienas darbiem pietiekams atmiņas apjoms. Ražotājs sola 8 stundu darbības laiku ar vienu akumulatora baterijas uzlādi. Ierīce darbojas ar Android 5.0 (Lollipop), ko papildina ASUS ZenUI grafiskā lietotāja saskarne. Tā izskatās labi, ir vienkārši lietojama un sniedz vairākas noderīgas funkcijas, piemēram, īpašu bērnu režīmu, kas vecākiem ļaus parūpēties par drošu, limitētu un kvalitatīvu interneta vai spēļu resursu pieejamību bērniem, uzlabotu saziņas drošības funkciju, iespēju nodalīt darba un privātos datus, kā arī plašas pielāgošanas iespējas. Katrs ZenPad 10 pircējs, bez papildus maksas uz diviem gadiem saņem 100 GB datu uzglabāšanai Google Drive mākoņservisā.

Īpaši noderīga ir ASUS Audio Dock dokstacija, jo tajā ir iebūvēta ērta tastatūra, Bluetooth skaļrunis, ko var savienot ar līdz pat 8 dažādām ierīcēm, kā arī baterija, kas spēj nodrošināt mūzikas atskaņošanu 12 stundu garumā. Tādējādi darbošanās ar šo planšetdatoru būs krietni produktīvāka un relaksējošāka. Kā vēl viens noderīgs planšetdatora aksesuārs ir jāpiemin arī Z Stylus irbulis. Tas būs neaizvietojams rīks, ja vēlēsimies planšetdatorā ar roku veikt pierakstus vai kaut ko uzzīmēt. Tam ir 1.2 mm ass uzgalis, spēja izšķirt piespiediena spēku 1024 soļu gradācijā un baterija ļaus irbuli izmantot līdz 150 stundām.

Kvalitatīvi nostrādātām tehnoloģijām nav jāmaksā bezdievīgi dārgi un ASUS ZenPad 10 šai patiesībai ir spilgts apliecinājums.

Cena: sākot no 170 eiro (Wi-Fi) un 230 eiro (4G)